Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Virranranta odottaa jo remonttia

LÄHIHOITAJA Mirva Aaltokoski asettelee aamiaistarjoiluja Virranrannan vanhuspalvelukeskuksessa. Kotiranta-nimisellä osastolla ruokien ja juomien jakelu on käytävällä. Niin Aaltokoski kuin muukin henkilökunta odottaa jo remontin alkamista, että ruokien jakelu saadaan ajanmukaiseksi.

VIRRANRANNASSA peruskorjaus käynnistyy ensi vuoden heinäkuussa. Kotirannasta, tuetun palveluasumisen yksiköstä, muutetaan kuitenkin terveyskeskukseen, entiselle akuuttiosastolle, jo helmikuussa 2018. Samalla akuuttiosaston nimi muuttuu Nivaksi. Akuuttihoito keskitetään Ylä-Savon Sote -kuntayhtymässä Iisalmeen, muiden akuuttiyksiköiden yhteyteen ensi vuoden alusta alkaen.
Kotirannasta terveyskeskuksen osasto Nivaan muuttaa väistötiloihin 18 Kotirannan asukasta. Vastaavasti Kotirantaan muuttavat Huushollin asukkaat. Huushollissa on muistisairautta sairastavia asukkaita 18. Huushollissa remontti käynnistyy ensi vuoden heinäkuussa.
Näin Virranrannan remontti etenee vaiheittain niin, että valmista on joulukuussa 2020. Viimeisinä korjataan Virranrannan tyhjät tilat kotihoidolle. Näin kaikki vanhuksiin liittyvät palvelut ovat saman katon alla. Kotihoito toimii tällä hetkellä kaupungintalossa.
Remontin etenemisestä tiedotetaan Virranrannan asiakkaille ja omaisille vanhuspalvelukeskuksessa torstaina 14.12. klo 16, kertoo Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän asumispalvelujen päällikkö Tarja Huttunen.
Tulevissa toiminnallisissa muutoksissa Virranrannan henkilöstöä on kuultu. Niin Virranrannan kuin terveyskeskuksen akuuttiosaston henkilöstölle on annettu mahdollisuus siirtyä Iisalmeen akuuttiosastolle osaamistaan vastaavaan työhön tai Kotirannasta terveyskeskuksen osasto Nivalle.
– Huusholli halutaan säilyttää kokonaisuudessaan saman katon alla, että muistisairaat vanhukset saavat elää samojen, tuttujen hoitajien kanssa.
Kotirannan asukkaat puolestaan pääsevät sisustamaan osasto Nivan huoneet omilla huonekaluillaan kuten Kotirannassakin.

VIRRANRANTA kaipaa jo korjaamista, rakennus on tehty vuonna 1992. Huttusen mukaan modernisointia tarvitaan muun muassa ruokajakelussa ja huoltotehtävissä.
– Kotirantaan on jo hyvä saada asianmukaiset tilat jakelukeittiölle ja huuhteluhuoneelle. Myös ergonomiaan kiinnitetään huomiota. Huoneet tulevat olemaan pääasiassa yhden hengen huoneita, joissa on saniteettitilat lähellä ja tilaa apuvälineille. Myös yksityisyyteen ja toisaalta yhteisöllisyyteen kiinnitetään huomiota, Huttunen kertoo.