Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Iskelmää jo 20 vuotta, Ellinoora yksi kesän tähdistä

KIURUVEDEN Iskelmäviikko juhlii tulevana kesänä 20-vuotistaivaltaan ja se näkyy panostuksena ohjelmaan ja esiintyjiin. Kiuruvedellä nähdään heinäkuun puolessa välissä muun muassa Katri Helena, Ellinoora, Suvi Teräsniska, Jarkko Ahola, Anne Mattila, Kyösti Mäkimattila, Jorma Kääriäinen,Tuure Kilpeläinen, Meiju Suvas ja Souvarit. Kuka tykkää tanssista ja iskelmästä, ei varmasti tule pettymään.

ISKELMÄVIIKOLLE odotetaan noin 40 000 kävijää, mikä tarkoittaa, että yksittäisiä lippuja ja passeja myydään noin 7 000 – 8 000 kappaletta. Vaunukuntia Kiuruvedelle on realistista odottaa 800, jos säät suosivat tapahtumaa. Ohjelmavastaava Juha Vartiainen sanoo, että jo viime kesänä vuoden 2018 Iskelmäviikolle paikkavarauksen jätti parisataa karavaanaria. Karavaanareiden liikkuminen ja paikoittuminen käy Kiuruvedellä jouhevasti, sillä käytössä on nettivarausjärjestelmä.

ISKELMÄVIIKKO on Kiuruveden ykköstapahtuma. Savonia-ammattikorkeakoulun viime kesänä tapahtumassa tekemän tutkimuksen mukaan yksittäinen Iskelmäviikon kävijä jättää paikkakunnalle 390 euroa, mistä summasta 52 prosenttia menee Iskelmätapahtuman ulkopuolelle. Toisin sanoen Iskelmäviikko tuo Kiuruvedelle toista miljoonaa euroa vajaan viikon aikana.

TÄNÄ vuonna Iskelmäviikko juhlii 20-vuotistaivaltaan. Tapahtuman perustajajäseniä ovat Yrjö Waarna, Hannu Niskanen, Ilpo Brandt, Heikki Komulainen ja Matti Nuutinen. Iskelmäviikon osakeannissa viime vuonna uusia osakkaita tuli 48 ja rahaa tapahtuman kirstuun 50 000 euroa.
Kaupunki ja Iskelmäviikko ovat tehneet joka vuosi markkinointiyhteistyösopimuksen, joka on tänä vuonna arvoltaan 40 000 euroa. Tuolla summalla Iskelmäviikkoa ja samalla Kiuruvettä tehdään maailmalla tunnetuksi. Näin markkinoinnista hyötyy koko Kiuruvesi.

YKSITTÄISIÄ Kiuruveden ja Iskelmäviikon markkinointitapahtumia ja positiivisia viestinviejiä ovat myös IskelmäMestarit-laulukilpailuun osallistujat sekä nyt toista kertaa järjestettävään SenioriMestarit-laulukilpailuun osallistujat. Yli 50-vuotiaille suunnattu SenioriMestarit -laulukilpailu on saavuttanut huikean suosion. Viime vuonna karsintoihin Kanarian saarilla, Ruotsissa ja kotimaassa osallistui 800 laulajaa. Molemmat kilpailut järjestetään tulevana kesänä.
Juhlavuotensa kunniaksi Iskelmäviikko on uusinut verkkosivunsa. Sivuilla on katsottavissa muun muassa tapahtumasta tehty juhlavideo Matin ja Tepon tahtiin.

ISKELMÄVIIKON avajaistanssit järjestetään taas Pyhäsalmen Suurlavalla ja päätöstanssit Iisalmen Kyllikinrannassa.
IskelmäAreenalla viihtyvät niin tanssijat kuin musiikinkuuntelijat, sillä teltassa on 1 100 istumapaikkaa. Tanssilattia on estradin ja istumapaikkojen takana anniskelualueen vieressä. Anniskelualueella on luvassa paikallista musiikkia sen jälkeen, kun soitto päälavalla loppuu.
Tänä vuonna iskelmätapahtumaan pyritään saamaan paikallisia lähiruuanvalmistajia tarjoamaan liha- ja kalaruokia sekä perinteistä grillievästä. Tarkoituksena on niin ikään rakentaa vip-alue backstagen ja lavan läheisyyteen, niin että sieltä näkee syömisen ja juomisen lomassa lavalle. Vip-tilaan tulee laajempi valikoima viinejä ja erikoisoluita sekä omat vessat.
Kotimajoituksesta huolehtii Kiuruveden Urheilijat, mikä on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi. Urheilijoille voi jo nyt ilmoittaa tiloja vuokralle Iskelmäviikon ajaksi.
Iskelmäviikolla on myös oheistapahtumia, Matti ja Teppo -musikaali kesäteatteri Eerolassa ja kirkkokonsertti kirkossa, torilla käydään Kiuruvesi-lehden karaokekilpailu. Lisäksi tanssikurssit jatkuvat ja Kiuruvesi-seuralla on 70-vuotisjuhla Kiurusalissa lauantaina.
– Toivomme runsasta osanottoa, sillä ohjelmaa on luvassa todella paljon, avajaistapahtuma on ilmainen, samoin SenioriMestarien semifinaali tiistaina Kiurusalissa sekä päätösjuhla.