Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Sara Francis Peugeot-tiimiin ja pohjoismaiseen hallimaaotteluun

KIURUVEDEN URHEILIJOIDEN Sara Francisin myötätuuli jatkuu, nuori juoksijalupaus voitti 60 metrin hallikisan Helsingin Myllypurossa. Lisätukea Saran uralle tuo Peugeot-tiimin kanssa solmittu yhteistyösopimus. Saran voittoaika 7.59 oli 5 sadasosaa viime viikonloppuna Kuopiossa juostua ennätystulosta (7.54) heikompi. Samalla ajalla toiseksi juoksi HIFK:n Jasmin Showlah.
Suomen hallimestaruudet ratkotaan kahden viikon päästä ja siellä Sara tähtää mitaleille.
Helsingin reissu oli muutenkin antoisa, sillä perjantaina julkistettiin Peugeot-tiimiin päässeet kuusi nuorta yleisurheilijaa. Sara Francis valittiin tähän joukkoon yli 200:n hakijan joukosta. Tiimisopimus mahdollistaa leirityksien ja muiden kulujen hoitamisen ja on merkittävä apu taloudellisia resursseja kysyvään valmentautumiseen.
Peugeot-tiimin mentorina toimii pielavetinen keihäänheiton Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti Antti Ruuskanen.
Sara on valittu pohjoismaiseen hallimaaotteluun tulevana sunnuntaina Ruotsin Uppsalaan 200 metrille. Mukana ovat Ruotsi, Suomi, Tanska, Islanti ja Norja. Toisena edustajana 200 metrillä on Kiira Kruuti. 60 metriä juoksevat Jasmin Showlah ja Aino Pulkkinen.