Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Kiuruvesilehti

Jari Huttusen MM-kausi alkoi kuudennella sijalla

SUNNUNTAINA päättynyt Ruotsin MM-ralli toi WRC2-luokassa ensimmäistä täyttä kauttaan ajavalle Hyundai-kuljettaja Jari Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle kuudennen sijan.
Kisan aikana Huttunen kellotti kaksi pohja-aikaa. Huttusen sijoitusta heikensi lauantaina erikoiskokeella 11 sattunut ulosajo, jossa aikaa kului lähes viisi minuuttia. WRC2-autojen voittoon ajoi japanilainen Katsuta Takamoto.
– Tulokseen olen pettynyt, mutta ilman virhettä kisa olisi ollut ok. Ensimmäiseksi Ruotsin ralliksemme kisa meni ulosajoa lukuun ottamatta ihan hyvin, vauhti oli vertailukelpoista kokeneempien kuljettajien kanssa, ajo sujui, nuotti osui ja saimme uutta autoa säädettyä koko ajan paremmaksi.
Tasaista työtä kisassa tehnyt Huttunen oli ennen ulosajoaan luokassaan neljäntenä, 18,8 sekuntia kärkeä perässä.
Ruotsin MM-ralli oli Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa i20R5-autolla ajavan kiuruvetisen kuljettajan uran neljäs nelivetoralli.
– Palkintokorokepaikka olisi ollut ihan otettavissa, mutta sitä on vaikea sanoa, olisiko vauhtimme vielä riittänyt voittoon. Luokan kärjessä erot ovat pieniä ja kyllä siellä tosissaan saa ajaa joka sekunnista.
Huttusen ja Linnakedon kilpailuohjelma jatkuu 8.-11.3. Meksikon MM-rallissa. Ennen kaukaista osakilpailua luvassa on kahden päivän soratestit Portugalissa.
– Autoon on tulossa uusia kehitysosia, Meksikoon saamme muun muassa uuden moottorin. Sinne lähdemme hyvillä mielin ja tavoitteenamme on ilman muuta ajaa puhdas kilpailu.