Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Matti Oikarinen Kiuruveden kirkkoherraksi

KIURUVEDEN seurakunnan kirkkovaltuusto on valinnut Matti Oikarisen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Valinta oli yksimielinen. Oikarinen toimii tällä hetkellä vs. kappalaisena Kiuruvedellä. Kirkkovaltuusto oli koolla tiistai-iltana 20.2.

OIKARINEN on työskennellyt aikaisemmin Kajaanin lukion musiikinlehtorina kahdeksan vuotta. Hän on toiminut musiikinlehtorina monissa oppilaitoksissa, muun muassa OKL:ssa Kajaanissa ja Hyrynsalmella. Koulutukseltaan hän on lastentarhanopettaja. Papiksi Oikarinen valmistuivuonna 2014.

KIRKON tärkeimmäksi tehtäväksi Oikarinen nimeää evankeliumin esillä pitämisen ja Jeesuksen lähetyskäskyn noudattamisen.

Oikarisen mukaan seurakunta saa hänestä inhimillisen ja empaattisen johtajan.
– Ymmärrän, että johtajalta odotetaan toimitusjohtajamaista johtajatyyppiä, mutta semmoinen toimitusjohtajatyyppi en ole. Arvostan jokaista – työtehtävästä riippumatta. Se on mielestäni johtajan ensisijainen ominaisuus, ei se, että pystyy tekemään kovia päätöksiä välittämättä ihmisistä ja heidän elämäntilanteistaan, keskinäinen kunnioitus ja toisten tukeminen ovat ensiarvoisen tärkeitä minulle.

Kirkkoherran virkaa haki myös teologian tohtori Petri Kasari.