Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Sara Francisille hopeaa ja pronssia SM-halleista

KIURUVEDEN Urheilijoiden Sara Francis saavutti kaksi mitalia viikonlopun SM-hallikisoista aikuisten sarjassa. Launtain kova kamppailu tämän hetken nopeimman naisen tittelistä päättyi tuhannesosien tappioon, mutta sunnuntaina oli vuorossa 200 metriä ja uusi mahdollisuus menestyä.
Sara Francis oli tuimalla menopäällä SM-hallikisojen ensimmäisenä päivänä Helsingin Myllypurossa.
Viime viikonloppuna pohjoismaisessa maaottelussa ratarikon takia hylätty Francis näytti, että vauhtia kyllä riittää. Alkuerissä Sara kellotti ajan 7.56 ja oli erien toiseksi nopein. Välierissä Sara pisti sitten vauhtia lisää ja tuloksena uusi oma ennätys ja kauden kotimainen kärkitulos 7.45. Toisen välierän voitti Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa, ajalla 7.46. Odotettavissa oli siis huikea finaali ja sellainen myös saatiin; Sara ja Anniina juoksivat sadasosalleen saman ajan 7.47, mutta tuhannesosat olivat tällä kertaa Anniina Kortetmaan puolella ja mestaruus meni hänelle. Saralle (17 v.) hienosti hopeaa aikuisten sarjassa. Pronssille juoksi Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen, ajalla 7.48. Lapinlahden Vedon Maria Räsänen täydensi yläsavolaisten panosta ollen finaalin neljäs, ajalla 7,59.
Alkueristä Sara selvitti tiensä jatkoon kolmanneksi nopeimmalla ajalla 24,39 ja siinä syntyi samalla komea uusi oma ennätys. Kalevan kisoissakin muutama vuosi sitten mestaruuden tällä matkalla juossut Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Anna Hämäläinen oli finaalissa vahvin ja otti mestaruuden ajalla 24,30. 60 metrin mestari Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa otti hopeaa, ajalla 24,41 ja Sara Francis otti pronssin, ajalla 24,49. Kaksi mitalia aikuisten SM-hallikisoista oli yli odotusten, vaikka Saran kova kunto olikin tiedossa.
Näin 17-vuotias pikakiitäjä osoitti, että hän on valmis haastamaan Suomen nopeimmat naiset kesän 100 metrin ja jopa 200 metrin matkoilla. Matka kohti kesän 19-vuotiaiden MM-kisoja Tampereella on siis aikataulussa.
Ensi viikonloppuna Sara juoksee oman ikäisten hallimestaruuksista Kuortaneella.

KIURUVEDEN Urheilijoiden Tommi Remes heitti Suomen mestariksi moukarin talvimestaruuskisoissa Kaustisella.
Tommin voittotulos 69,58 oli neljä senttiä parempi kuin kakkoseksi heittäneen viime vuoden mestarin, Someron Esan Henri Liipolan, tulos. Tommin tulos syntyi toisella heittokierroksella ensimmäisen heiton mennessä yliastutuksi. Tasaisen sarjan toiseksi pisin kaari oli 67,82. Kilpailu oli tiukka, sillä Liipola tuli viimeisellä heitolla neljän sentin päähän, mutta se riitti tällä kertaa hopeaan. Pronssin otti Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehto, tuloksella 64,71.