Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

RDTC laajentaa toimintaa Kiuruvedelle

RD Technology Center Oy laajentaa toimintaansa Vieremältä Kiuruvedelle. Yritys tulee entisen Pajaringin tiloihin huhtikuun alusta lähtien. Uusi toimija tulee rekrytoimaan noin kymmenen uutta työntekijää per vuosi.

VIIME perjantaina RDTC Oy julkisti yrityksen tehneen vuokrasopimuksen Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy:n kanssa toimitiloista, jotka vapautuvat Pajaringin käytöstä.
Vuokrasopimus astuu voimaan huhtikuun alusta lukien.
– Huhtikuun aikana asennamme laitteet ja rakennamme kokoonpanon ja toukokuussa valmistamme jo tuotteitamme, kertoo Vieremän ja Kiuruveden toiminnoista vastaava Jarmo Repo RD Technology Center Oy:stä.
RDTC:n laajentuminen Kiuruvedelle on useiden satojen tuhansien eurojen investointi. Vieremältä Kiuruvedelle on siirtymässä Revon mukaan 25 työntekijää ja lisärekrytointeja yritys tulee tekemään kevään kuluessa.
– Meillä on periaatteessa jatkuva rekrytointi käynnissä. Hakijoiden ei tarvitse olla huolissaan koulutuksesta, sillä me koulutamme työntekijät yhteistyössä YSAO:n kanssa, eduksi katsotaan aiempi metallialankoulutus. Muutaman vuoden tähtäimellä tulemme tarvitsemaan kymmeniä työntekijöitä kokoonpanoon, hitsaukseen sekä pintakäsittelyyn, Repo lupaa.
Kiuruvedelle yhtiö laajentaa osien valmistuksen kokoonpanolinjan ja Vieremälle jää osavalmistus sekä pintakäsittely. Yhtiön tiloissa Vieremällä toimii myös Ylä-Savon ammattiopisto YSAO:n oppimistilat.
– Olemme kartoittaneet lähialueiden tiloja ja Kiuruvedeltä löytyi meille sopivat tilat, Repo kertoi.

RDTC:N taustalla on kaksi vieremäläistä metallialan yritystä, Debomix Oy ja RateSteel Oy. Yritys on perustettu vuonna 2013.
– Valmistamme sekä pintakäsittelemme muun muassa Snowek Oy:n osia. Ponsselle teemme osien pintakäsittelyä. Pintakäsittelyssä meillä on kaiken kaikkiaan kymmenkunta aktiivista asiakasta, Repo kertoo.
Kokoonpanon puolella asiakkaina ovat muun muassa Normet ja Snowek Oy. RDTC:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 2,1 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää 40 henkilöä.
Kiuruveden kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka on iloinen uudesta vuokrasopimuksesta.

PAJARINKI Oy:n toimitusjohtaja Pertti Lipponen vahvisti Kiuruvesi-lehdelle, että Pajaringin toimintaa ollaan ajamassa alas. Yhtiö on jo jonkin aikaa etsinyt toiminnalleen jatkajaa, eikä sitä ole löytynyt yrityksistä huolimatta.
– Pajarinki lopettaa toiminnot Pajarinkinä. Tehdään nyt uudelle tilaa. Olen kuitenkin siitä iloinen, että tiloihin on tulossa toimintaa ja yritys, joka tuo metallialan työpaikkoja Kiuruvedelle, Lipponen kertoi.
Lipponen ei halua spekuloida Pajaringin alasajoon johtaneita syitä, mutta nostaa esiin osaavan ammattityövoiman saatavuuden yhtenä ongelmatekijänä. Toiseksi hän mainitsee Pajaringin pienen koon yrityksenä.
– Mielestäni oleellisinta nyt on se, että elämä jatkuu ja seuraava sukupolvi pääsee jatkamaan. Tämä on Pajaringin kannalta hyvä ratkaisu.