Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Anu Laitinen

Jari Huttusesta Vuoden Urheilija

KIURUVEDEN kaupunki palkitsi Vuoden Urheilija -tittelillä ralliautoilija Jari Huttusen. Huttunen on valittu Vuoden urheilijaksi myös kahtena aikaisempana vuonna. Hänelle tunnustus on merkityksellinen.

RALLIAUTOILIJA Jari Huttunen (Kiuruveden Urheiluautoilijat) valittiin tiistaina kolmatta kertaa peräkkäin Kiuruveden Vuoden Urheilijaksi. Mies itse oli otettu saamastaan tunnustuksesta.
– Hieno fiilis on valinnasta. On mahtavaa, että kotikaupungista saa tunnustusta, Huttunen kommentoi valintaa.
Valintaperusteina vuoden urheilijatittelille olivat rallin EM-sarjan hopeamitali Junior U27-luokassa, Neste Rally FinlandWRC2-luokan voitto sekä valinta AKK:n Itä-Suomen vuoden autourheilijaksi sekä monet ajetut rallikilpailut Euroopassa vuonna 2017.

HUTTUNEN urakoi par aikaa MM-rallin osakilpailuja. Viime viikonloppuna ajettu Meksikon osakilpailu ei sujunut ongelmitta.
Hyundain WRC2-kuljettaja Jari Huttusen kilpailu Meksikon MM-rallin WRC2-luokassa meni teknisten ongelmien myötä alakanttiin. Kärkikaksikkoon luokassaan tähdännyt suomalaislupaus keskeytti rallin aikana kaksi kertaa tekniseen vikaan. Parhaimmillaan Huttunen oli yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa WRC2-luokassa kolmantena. Erikoiskokeilla he kirjauttivat niin ikään kolmanneksi nopeimpia aikoja. Sunnuntaina suomalaiskaksikko pääsi ajamaan päivän kaikki kolme erikoiskoetta ja pääsivät maaliin saakka. Kahden keskeytyksen myötä sijoitus oli WRC2-luokan MM-pisteistä ajaneiden joukossa kuudes. Tuleviin osakilpailuihin hän suuntaa kuitenkin luottavaisin mielin.
– Hyvillä mielin lähdetään tuleviin MM:iin. Kaksi ensimmäistä on mennyt penkin alle, mutta toivottavasti jatkossa saisimme onnistumisia, Huttunen tiivisti ralliterveiset.
Seuraavan kerran Huttunen kilpailee Hyundailla MM-sarjassa toukokuussa Portugalin rallissa. WRC2-luokan MM-pisteissä hän on kahden ajamansa kilpailun jälkeen kuudentena.

KIURUVEDEN nuori urheilija -palkinto myönnettiin jääkiekkoilija Henri Knuutiselle, joka pelaa Kalpan väreissä. Knuutisen meriittilistalla on SM-hopeaa Kalpassa. Hän on ensimmäinen KK-81:n kasvatti, kuka on voittanut aikuisten SM-mitalin. Vuoden valmentajaksi valittiin Luomu-Wolleyn Jouni Piippo. Valintaa perusteltiin Piipon antamalla vahvalla panoksella lajia kohtaan sekä sillä, että hän on omalla esimerkillään herättänyt henkiin talkooajatuksen seuroissa. Piippo toimii LuoWon valmentajana naisten 2-sarjassa.
Kiuruvetisiä urheilijoita palkittiin myös erinomaisen urheilusuorituksen johdosta. Palkittuja olivat Vili Valtteri Help (Luomu-Wolley), Sara Francis (Kiuruveden Urheilijat), Tommi Remes (Kiuruveden Urheilijat), Martti Knuutinen (IPT-94), Simo Tero (IPT-94), Samuli Kemppainen (Iisalmen Urheilu Vesat) sekä Eveliina Riikonen (Kiuruveden ratsastajat).
Urheiliseuratunnustukset saivat: Sara Piippo, Luomu-Wolley, Sini Blomberg, Kivo, Paula Tossavainen, Kivo, Tytti Tiilikainen, Kivo, Hilkka Tossavainen, Kivo, Heini Nukari, KiuPa, Kirsi Kumpulainen, KiuPa, Ville Remes, KK-81. Urheilija–valmentaja apurahat myönnettiin Arttu Reinikaiselle, Ice-Bowling sekä Sara Piipolle, Luomu-Wolley. Valmentaja-apurahan sai Tarja Kunnas-Saastamoinen Kiuruveden Taitoluistelijat.