Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Helena Turunen Pohjois-Savon kotiseutuhdistysten liiton hallitukseen

KOTISEUTUTYÖTÄ jatketaan Pohjois-Savossa Raija Pasasen johdolla. Lapinlahtelainen opettaja valittiin Pohjois-Savon liiton uudeksi puheenjohtajaksi juankoskelaisen Marja-Sisko Pihlin jälkeen liiton vuosikokouksessa Suonenjoella lauantaina.
Martikkalan koulun rehtorina työskentelevä Pasanen on toiminut pitkään Lapinlahti-seurassa ja ollut mukana myös maakunnallisen liiton hallituksessa. Marja-Sisko Pihl on johtanut liittoa yli kuusi vuotta ja katsoi, että se riittää yhdelle henkilölle.
Liiton hallituksen uusiksi jäseniksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin erovuoroisten tilalle Helena Turunen Kiuruvedeltä, Tytti Räikkönen-Partanen Kuopiosta ja Asko Tapaninen Riistavedeltä. Edesmenneen varkautelaisen Sirpa Ollikaisen jälkeensä jättämälle paikalle nimettiin vuodeksi Jaakko Ikonen. Hallituksen uusiksi varajäseniksi valittiin Sirpa Niskanen Lapilahdelta, Helka Ylönen Suonenjoelta ja Seppo Kononen Kaavilta.
Liiton taloudesta pitkään vastannutta kaavilaista Unto Kärkkäistä kiitettiin Suomen kotiseutuliiton kultaisella ansiomerkillä. Uutena taloudenhoitajana jatkaa nilsiäläinen Helena Liukkunen.
Maakunnalliseen liittoon kuuluu tätä nykyä 31 jäsenyhdistystä. Kotiseutuyhdistysten lisäksi mukana on myös kyläyhdistyksiä. Kotiseututyön jatkuvuuden turvaamiseksi toimintaa on suunnattu viime vuosina erityisen paljon kouluihin ja nuoriin, ja näin on on tarkoitus tehdä myös tulevaisuudessa.
Liitto on tukee jäsenyhdistystensä kotisivujen kehittämistä ja on valmis edistämään myös virtuaalisten museoiden rakentamista sitä mukaa kuin kolmiulotteinen 3D-tekniikka antaa siihen mahdollisuuksia.