Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Nuoret yleisurheilijat kaupungin kasvoiksi

KIURUVEDEN kaupunki solmi markkinointiyhteistyösopimuksen kahden nuoren, menestyneen yleisurheilijan kanssa. Pikajuoksija Sara Francis ja moukarinheittäjä Tommi Remes vievät positiivista kuvaa Kiuruvedestä maailmalle.
Kaupunki julkisti perjantaina tukevansa Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francisia 3000 eurolla ja Tommi Remestä 1500 eurolla. Markkinointiyhteistyösopimuksen myötä nuoret yleisurheilijatähdet ovat esillä kaupungin tapahtumissa ja mainosmateriaaleissa luoden positiivista kuvaa kaupungista.
– Te olette esikuvia, siitä miten pienessä maalaiskaupungissa voi toteuttaa haaveita, kun päättäväisyyttä ja tahtoa on tarpeeksi. Viime vuonna teimme yhteistyötä ralliautoilija Jari Huttusen kanssa. Nyt yhteistyösopimuksia neuvotellaan myös kulttuuripuolella, yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhonen kertoo.
Juha Vartiainen Kiuruveden Urheilijoista uskoo, että Francis ja Remes tukijoukkoineen tekevät vielä urheilun historiaa edeten kansainväliselle uralle.
– Sara ja Tommi ovat osoittaneet, että kun on tarpeeksi lahjoja ja halua huipulle, harjoitusmahdollisuudet etsitään muualta ja juuri siihen tarvitaan resursseja. Heidän kautta saamme nostettua Kiuruveden imagoa, Vartiainen sanoo.
Pikajuoksija Sara Francis tähtää ensi kesänä 19-vuotiaiden MM-kisoihin Tampereelle.
– Menestykseni salaisuus on ilo ja että juoksen aina niin kovaa kuin pääsen. Kaupungin tuella on paljon merkitystä ja jokainen pienikin tuki on minulle tärkeää, Francis kertoo.
Tommi Remeksen tavoitteena on SM-mitali ja pääsy EM-kisoihin Berliiniin. Korkein tähtäin on vuoden 2020 olympialaisissa.
– Töitä olympialaisiin pitää tehdä kovasti. Menestyn, koska olen löytänyt sen oman juttuni. Eihän tätä muuten tekisi kuin rakkaudesta lajiin. Parhaiten markkinoin Kiuruvettä olemalla oma itseni, Remes kertoo.
Kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka sanoo kerta toisensa jälkeen hämmästelevänsä kuinka paljon Kiuruvedeltä löytyy osaamista.
– Tänään nostamme esiin urheilun osaajia. Osaajia meiltä löytyy niin kulttuuripuolelta kuin yrityspuoleltakin ja huipputapahtumista, kuten Iskelmäviikolta. Kaikki osaajat ovat niitä meidän elinvoiman tekijöitä, Muiniekka muistuttaa.
Keskustelussa nousi esille myös urheilukentän huono kunto. Kentän korjauskustannukset ovat korkeat, sillä pelkkä juoksuratojen uudelleen päällystäminen maksaisi noin 300 000 euroa. Tulevana kesänä sivistyslautakunnassa tarkastellaan kentän korjaushanketta.