Kuva: JAANA SELANDER
Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Alueensa paras K-supermarket

KESKO palkitsi K-supermarket Kiuruveden jo kolmannen kerran alueellisesti parhaana K-supermarkettina. Kiuruveden K-Supermarket sai asiakastyytyväisyyskyselyssä valtakunnan toiseksi parhaat pisteet heti Kittilän K-supermarketin jälkeen. Keskon perusteluissa todetaan, että ”kauppias Risto Kauppinen on leppoisa ja asiakkaidensa arvostama. Tässä kaupassa asiakkaiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla. Herkkutori ja palvelutiski ovat kaupan vahvuuksia ja niiden ansiosta se onkin ruokaa arvostavien kiuruvetisten ykkösvalinta”.
K-supermarketkauppias on iloinen Keski- ja Itä-Suomen parhaan K-supermarketin tittelistä, sillä palkinto tuli tuli asiakastyytyväisyydestä. K-supermarket Kiuruvesi on palkittu K-supermarket-ketjussa myös vuosina 2013 ja 2015.

NYT voidaan sanoa, että ei kahta ilman kolmatta, myhäilee Risto Kauppinen.
– Kiitos huomionosoituksesta kuuluu asiakkaillemme, jotka ovat äänestäneet meidät alueemme parhaaksi K-supermarketiksi, kiittelee Kauppinen.
K-supermatket-ketjussa mitataan kunkin supermarketin asiakastyytyväisyyttä kaksi kertaa vuodessa. Kyselyssä asiakkaat antavat arvosanoja monista eri asioista.
– Aavistelin jo, että hyvä tulos tulee, sillä olimme pisteen päässä K-supermarket Kittilästä eli hopealla asiakastyytyväisyydessä 228 K-supermarketin joukossa. Kakkossija valtakunnan tasolla on meille paras tulos, yleensä on oltu 3–8 parhaan porukassa.
Hyvä sijoitus asiakastyytyväisyyskyselyssä kertoo Kauppisen mukaan siitä, että toiminnan taso ja laatu on saatu pidettyä korkealla jo pitkään.
– Kilpailussa konkretisoidaan työn tulokset. Voi sanoa, että olemme siinä onnistuneet.

KESKON perusteluissa todetaan, että Kiuruveden K-supermarketissa otetaan tarkalla korvalla huomioon asiakkaiden toiveet. Kauppinen kertoo, että palautetta tulee viikoittain.
– Saamme viestiä muun muassa hyllysaatavuudesta ja valikoimista, hinnantarkastuspyyntöjäkin tulee. On hyvä, että asiakkaat auttavat meitä kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin, koska asiakkaiden takia me tätä työtä teemme.

K-SUPERMARKET Kiuruveden palvelutiski on saanut niin ikään kiitosta asiakkailta. Risto Kauppinen ei sitä ihmettele, sillä K-supermarketit panostavat nimenmaan tuore-elintarvikkeisiin.
– Satsaamme laatuun, saatavuuten ja valikoimaan mm. hedelmissä, vihanneksissa, lihoissa, kaloissa, leivässä sekä maitotuotteissa. Haasteita on ollut kalapuolella, esimerkiksi muikun saatavuus on ollut surkeaa talviolosuhteista johtuen.
K-supermarketeissa nostetaan mielellään esiin myös paikallisia tuotteita ja toimijoita.
– Kotimaisuus sekä lähi- ja paikallistuotteet kiinnostavat asiakkaitamme, niitä mielellään maistatetaan myös vierailla.
Esimerkiksi Kiuruveden K-supermarketissa oli viime viikolla Iltalypsyn ja Remeskylän palvin maistiaiset. Myös Kiurun Juustolan tuotteita on näyttävästi esillä.
– Pientoimijoilla ei ole mahdollista markkinoida tuotteitaan suurissa medioissa, kauppakohtaisesti voidaan auttaa heitä antamalla mahdollisuus tulla esittelemään itse tuotteitaan ja asettamalla tuotteita esille näyttäville paikoille.

ITSE Risto Kauppista Keskon palautteessa arvioitiin leppoisaksi kauppiaaksi, joka tulee hyvin juttuun asiakkaidensa kanssa savolaisella mentaliteetilla.
– Mielestäni kauppiaan rooli on olla yksi osa elintarvikehuoltoketjua. Luonteelleni ei sovi nostaa itseäni esille. Olen mielellään ihmisten kanssa ja ratkaisen heidän pulmiaan. Sitä paitsi savolainen mentaliteetti on sellainen, että se, joka itsensä nostaa muiden yläpuolelle, tiputetaan sieltä kyllä alas. Työni puhukoon puolestaan.
Risto Kauppisen juuret ovat Lapinlahdella, jossa hänen isovanhempansa ja vanhempansa pitivät kyläkauppaa 1930-luvulta alkaen. Kauppinen itse aloitti juuri Lapinlahdella ja jatkoi sieltä K-markettiin Keiteleelle, Kiuruvedellä hän on ollut kauppiaana 14 vuotta.
– Viihdyn hyvin Kiuruvedellä. Täällä on mukavat asiakkaat ja hyvä henkilökunta sekä työilmapiiri. Joku on osuvasti sanonut, että meillä on kyläkaupan tunnelma ja K-supermarketin hinnat. Kaupassamme ei ole liikoja neliöitä, mutta silti saamme aikaan hyviä tuloksia, se on lisäplussaa tässä kovassa kilpailussa.

K-SUPERMARKETISSA avataan Kiuruveden Posti huhtikuun 12. päivänä. Tällä viikolla käynnistyvät suuremmat muutostyöt, samalla uudistetaan myymäläkalusteita ja tehdään K-supermarket-konseptiuudistus.
– Kykenemme tarjoamaan hyvän palvelutason niin postin kuin kaupan puolella. Tavoitteena on sujuva ja asiakasystävällinen kokonaispalvelu.
Vahvat oluet ja siiderit ovat lisänneet myyntiä vuoden alusta lähtien, samoin laajemmat aukioloajat. K-marketin sulkeminen poikinee niin ikään asiakkaita K-supermarkettiin.
– Kaikilla näillä tekijöillä on meitä työllistävä vaikutus. Haluamme omalta osaltamme pitää paikkakunnan palvelutasoa yllä, ettei perusasioiden hoidossa tarvitsisi lähteä muualle.
Kiuruveden K-supermarket työllistää noin 20 työntekijää.