Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Sähköautojen latauspiste palvelee nyt Op Ylä-Savon parkkipaikalla

ERÄS lehtemme lukija eteläisestä Suomesta kävi asioimassa Osuuspankki Ylä-Savon Kiuruven konttorissa ja laittoi hybridiautonsa sähköautojen latauspisteeseen pankin parkkipaikalle asiointinsa ajaksi.
Lukijamme oli tyytyväinen palveluun, sillä sähköauton latauspisteitä ei kovin monta näillä alueilla ole.
Markkinointipäällikkö Ville Pennanen Osuuspankki Ylä-Savosta kertoo, että latauspiste ilmestyi Kiuruveden konttorin pihaan viime vuoden puolella, marras-joulukuun vaihteessa. Samanlainen latauspiste on myös Vieremällä ja Sonkajärvellä, Lapinlahdelle se on tulossa kevään aikana. Osuuspankki on perustanut sähköautojen latauspisteverkoston yhteistyössä Fortumin kanssa.

LATAUSPISTEITÄ voi käyttää kuka tahansa. Pitää vain kirjautua Fortumin sivuille, josta saa henkilökohtaisen avaimen latauspisteen käyttöön. Fortumin sivuilta löytyy myös lutettelo latauspisteistä.
– Osuuspankki haluaa olla tukemassa ja edesauttamassa autoilun muutosta sekä tuoda latauspisteet myös maaseudulle. Mieluummin olemme etujassa kuin jälkijunassa.
Latauspiste on toiminnassa vuorokauden ympäri, pyhänä ja arkena. Maksu tapahtuu kortilla, eikä latauspisteen käyttäminen ole riippuvainen pankin aukioloajoista. Sähkönkulutusta voi myös seurata älypuhelimeen ladattavasta sovelluksesta.