Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kunnanlääkärit laajentaa Iisalmeen ja Rautavaaralle

KUNNANLÄÄKÄRIT Sonkajärvi Oy laajentaa toimintaansa Rautavaaralle ja Iisalmeen. Kunnanlääkärit Sonkajärvi on Kunnanlääkärit Kiuruveden ”sisaryritys”.
Kunnanlääkärit Sonkajärvi Oy toimii erillisenä yrityksenä, vaikka yrityksen taustalla ovat samat ihmiset kuin Kiuruvedellä eli Sami Salminen ja Harri Haimakainen.
Kunnanlääkärit Sonkajärvi avaa lääkäriaseman Rautavaaralle ensi viikolla ja huhtikuussa myös Iisalmeen.
– Rautavaaralla vastaanotto on aluksi auki osa-aikaisesti, Iisalmessa alamme toimia jokaisena arkipäivänä, kertoo Sami Salminen.
Lääkäriasema tulee Iisalmessa toimimaan Parannuksen talossa Kirkkopuistonkadulla.
Kiuruvedellä Kunnanlääkäreillä on reilut 2 600 asiakasta ja Sonkajärvellä reilu 700.
Kiuruvedellä Kunnanlääkäreillä on kaksi hoitajaa, myös sijaisia on käytetty, lääkäreinä Kiuruvedellä toimivat tällä hetkellä päivittäisessä työssä Harri Haimakainen ja Sofia Kauhanen. Sonkajärvellä on nyt yksi hoitaja, mutta Kunnanlääkärit aikoo palkata paikkakunnalle lisää henkilökuntaa. Lääkäreinä Sonkajärvellä toimivat Jyri Moilanen ja Henri Lempinen ja Rautavaaralla Janne Forsberg.
– Minun työpanokseni on ollut enemmän uusien toimipaikkojen ympärillä ja siksi en ole vastaanottoa ehtinyt pitämään Kiuruvedellä. Uusia toimipaikkoja olemme avaamassa lähinnä siksi, että kysyntää on kovasti. Haluamme vastata mahdollisuuksien mukaan tähän pyyntöön, Sami Salminen sanoo.

KUNNANLÄÄKÄREIDEN kokemukset valinnanvapaudesta ovat olleet positiivisia.
– Reilun vuoden olemme nyt saaneet työtä tehdä ja mielestämme olemme onnistuneet tavoitteissamme, eli olemme onnistuneet luomaan alueelle lisää laadukasta terveyspalvelua. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja olemme pystyneet omalla ammattitaidollamme heitä auttamaan. Jatkamme toistaiseksi toimintaa Kiuruvedellä samaan malliin.
Sami Salminen odottaa jännityksellä, miten eduskunta äänestää maakunta- ja sotepaketista touko-kesäkuun vaihteessa.
– Meillä on kova usko, että äänestystulos on positiivinen ja uudistus saadaan aikaan. Mikäli näin ei kävisi, olisi se aikamoinen kolaus koko lainsäädäntöjärjestelmälle, niin pitkään asiaa on jo jumpattu, Sami Salminen toteaa.