Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Riannasta teinitähti ja Kertusta tenavatähti

RIANNA PENTTINEN Rytkyn koulun kuudennelta luokalta kukitettiin teinitähdeksi sunnuntaina Kiurusalissa. Tenavatähdeksi valittiin puolestaan Kerttu Utriainen Nivan koulun 2 c-luokalta.
Tuomariston tehtävä oli erittäin vaikea, koska kaikki kuusi teinitähtiehdokasta ja kuusi tenavatähtiehdokasta olivat kovatasoisia. Tuomariston päätöstä jouduttiin odottamaan,mutta se oli yksimielinen.
Yleisön suosikiksi valittiin Vilina Tikka, hän esitti aina niin liikuttavan Evakon laulun. Vilina Tikka käy Kalliokylän koulun 4. luokkaa.
Yleisön suosikin äänet laskenut lukion rehtori Arja Pentikäinen sanoi, että kaikkien laulajien kasoihin kertyi paljon äänestyslappuja.
Teini- ja tenavatähtikilpailua seurasi täysi salillinen yleisöä.

KIURUVEDEN teini- ja tenavatähtikisassa oli ilmassa aitoa jännitystä, kun tuomariston puheenjohtaja Kati Hyvönen astui Kiurusalin lavalle sunnuntaina julistamaan tuloksia. Hyvönen sanoi, että tuomariston tehtävä oli todella vaikea, niin hyviä laulajia kaikki olivat.
– Oli ihanaa kuulla taitavia laulajia, jokainen teistä oli ainutlaatuinen, hehkutti Hyvönen. Itsekin aikanaan tenavatähdeksi Kiuruvedellä valittu musiikin ammattilainen.
Tuomaristoon kuuluivat myös Timo Toivonen, Aapo Falck ja Maarit Amper. He arvioivat esityksissä laulajien virettä, tekniikkaa, asentoa ja katsekontaktia yleisöön.
Kerttu Utriainen lauloi Tapio-nimisen laulun. Hän valitsi sen esitettäväkseen, koska se oli hänestä ”kaunis”.
– Jännitti ihan hirveästi esiintyä, tunnusti Kerttu tulosten ratkettua.
Kerttu kertoi laulavansa paljon kotona, hän soittaa myös viulua. Musiikki kiinnostaa häntä todella paljon ja yksi mahdollisuus tulevaisuuden ammattina on musiikki.
Samoja suunnitelmia on myös teinitähti Rianna Penttisellä.
– Minulla on vaikka minkälaisia haaveita laulamisen suhteen, mutta kyllä, laulajaksi haluan.
Riannan kilpailukappale oli Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä.
– Olen laulanut sitä laulua paljon ja mielestäni se on nätti kappale.
Myös Rianna sanoi jännittäneensä esiintymistä niin kovasti, että hänen kätensä tärisivät.

LUKION ja kansalaisopiston rehtori Arja Pentikäinen ja teini- ja tenevatähtikisan alkukarsinnat pyörittänyt musikin maisteri Ulla-Sisko Jauhiainen kiittelivät laulajia lahjakkaiksi.
– Minulla oli vaikea, mutta mieluinen tehtävä valita Kiuruveden lahjakkaiden lapsien joukosta kuusi teiniä ja kuusi tenavaa tähän kisaan. Kiersin kaikki koulut ja yksittäin minulle kävi laulamassa 107 lasta. Jokainen heistä oli tähti, kun uskaltautui yksin laulamaan. Kiuruvedellä on todella paljon lahjakkaita lapsia, sanoi Jauhiainen.
Niin ikään pianisti Jaakko Luukkonen ylisti laulajia, hänen oli helppo säestää, koska lapset ja nuoret osasivat laulut hyvin. Kansalaisopisto järjesti teini- ja tenavatähtikisa nyt 29. kerran. Teini-ja tenavatähtikisan ideoi Valio Linnansaari, hänen työtään jatkoi Juha Remes.