Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

OP Ylä-Savon henkilöstömäärä vähenee 25:llä

OP Ylä-Savon helmikuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Pankki sulkee Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttorit 30.6.2018. Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden ja Vieremän konttorit jatkavat toimintaansa.
Kiuruveden, Iisalmen, Lapinlahden ja Vieremän konttoreiden palveluaikoja tarkistetaan 1.7.2018 lukien. Klo 12.30 jälkeen konttorit palvelevat pelkästään ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi sopia myös aamupäivään.
– Nyt päätetyt sopeuttamistoimet on tehty perusteellisen harkinnan jälkeen. Digitalisoituminen vähentää nopeasti konttoriasiointia. Toimenpiteet ovat välttämättömiä pankin kannattavuuden sekä kustannustehokkuuden parantamiseksi ja turvaamiseksi. Toiminnan tehostaminen antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme palveluja entistä kilpailukykyisemmillä ehdoilla, toimitusjohtaja Mikko Paananen arvioi.
OP Ylä-Savossa aloittaa kevään aikana erityisesti lakkautettavien Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttoreiden asiakkaiden palvelemiseen keskittyvä online-tiimi. Tiimi tarjoaa henkilöasiakkaille asiointimahdollisuuden puhelimen ja verkkoneuvottelujen välityksellä.
Oulun konttorin johtajana tällä hetkellä työskentelevä Seppo Ilola jatkaa pankin maatalous- ja yritysyksikössä asiakasvastaavana. Hänen tehtäviinsä kuuluu jatkossa vastuuasiakkuuksien hoitaminen Kiuruveden, Iisalmen, Lapinlahden ja Vieremän sekä Muhoksen ja Oulun alueilla.

YT-MENETTELYN seurauksena OP Ylä-Savon henkilöstömäärä vähenee vuoden 2017 lopun 52:sta 27:ään. Kaikki vähennykset toteutuvat toimintojen ulkoistamisiin liittyvien liiketoimintasiirtojen, luontaisen poistuman sekä OP Ryhmän muutostilanteiden tuen hyödyntämisen avulla. Vähentämisiin ei liity irtisanomisia taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla.