Kuva: JAANA SELANDER
Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

KPA Unicon kasvaa ja voi hyvin

KPA Unicon on tehnyt merkittävän harppauksen liiketoimintansa volyymissä ja kannattavuudessa.
Tulosparannukseen vaikuttivat kansainvälisen projektiliiketoiminnan kasvu sekä palveluliiketoiminnan volyymin kolminkertaistuminen.Yrityksen liikevaihto oli 79,4 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti 4,18.
– KPA Uniconin keskeisinä teemoina on kehittää kansainvälistä läsnäoloa ja monipuolista palvelukykyä. Vuoden 2017 osalta erityisen iloinen olen palveluliiketoimintamme kasvusta. Palvelutoimitustemme volyymi kolminkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna. Tätä polkua tulemme jatkamaan ja kutsummekin asiakkaamme yhteiselle matkalle, jossa yhdessä tarkastelemme ja mittaamme kunkin energiaratkaisun resurssi- ja kustannustehokkuuden sekä pohdimme yhdessä,kuinka voisimme kehittää energiantuotantoa yhä puhtaammaksi, taloudellisesti kannattavammaksi sekä ihmisläheisemmäksi.Energia on aina paikallisbisnestä. Siksi haluamme panostaa jokaiseen maayhtiöömme, jotta palvelumme on entistä läheisempää, oikeakielistä ja paikalliset olosuhteet ymmärtävää”, KPA Unicon Groupin toimitusjohtaja Teemu Koskela toteaa.

KPA UNICONIN pääpaikka on Pieksämäellä, Kiuruvedellä yrityksellä on tehdas.
KPA Uniconilla on vuosikymmenten kokemus energiantuotantoprojekteissa. Yritys on toimittanut yli 1000 öljy- ja kaasulaitosta ja yli 100 biomassaa hyödyntävää laitosta sekä erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä sadoille asiakkaille ympäri maailmaa.
KPA Unicon osti osan MW Powerin pienen kokoluokan lämpölaitos -liiketoiminnasta Kiuruvedeltä Suomessa ja Moskovasta Venäjällä vuonna 2014.
KPA Unicon on keskisuurissa lämpö- ja voimalaitoksissa Pohjoismaiden ja
Euroopan merkittävimpien toimittajien joukossa.