Uutiset (muokattu 20.1.2021) Sanna Help

Lentopallossa SM-hopeaa B-pojille

VIIME viikonloppuna pelattiin Kempeleessä B-poikien SM-finaaliturnaus 12 parhaan joukkueen kesken. Viidenneltä poolikierrokselta LuoWon lisäksi varmisti suorat finaalipaikat Kauhavan Wisa, Keimolan Kaiku (Vantaa), Puijo Volley (Kuopio), Kempeleen Lentopallo ja Nurmon Jymy -01. Muista välieristä taistelivat paikkansa finaaleihin välieriensä ykkösinä Vilppulan Tähti, LP Kangasala ja Maskun Kataja sekä kakkosina Napapiirin Palloketut, Seinäjoki Lentis ja Vammalan Lentopallo 1.
LuoWo sai omassa alkulohkossa vastaansa VaLePan ja Vilppulan Tähden. Ensimmäinen peli VaLePaa vastaan oli varsin helppo turnauksen aloitus LuoWolle. Peli päättyi selvin pistein LuoWolle 2–0. VilTä antoi jo enemmän vastusta, mutta LuoWon tarkka puolustus-ja hyökkäyspeli siivitti joukkueen 2–0 voittoon ja samalla alkulohkonsa ykkösiksi.

PUOLIVÄLIERÄPELI oli LP Kangasalaa vastaan ja pelin panoksena oli pääsy mitalipeleihin tai pelaamaan sijoista 5–8. Erien alussa LP Kangasala piti LuoWoa tiukilla, mutta koneen käynnistyttyä LuoWon junaa ei pysäyttänyt enää mikään ja 2–0 voitto avasi ovet mitalimittelöihin.

SUNNUNTAIAAMUN välieräpeliin LuoWo sai vastaansa isäntäjoukkue KempeLeen, jonka peliä oli tullut suuri määrä yleisöä katsomaan. Katsomossa olikin ääntä ilmoilla niin LuoWon kuin Kempeleenkin puolesta. LuoWon pojat olivat todella keskittyneitä peliin ja lataus oli kova. Pelin voittaja pääsisi loppuotteluun ja häviäjä pelaamaan pronssista.

ENSIMMÄINEN erä oli täysin LuoWon hallintaa ja peli kulki kuin unelma.
Hakkuri Aleksi Muukkonen sai takoa mielin määrin palloa kenttään passari Niilo Keinosen jakaessa tarkkoja passeja.
Myös Samppa Auvinen ja Vili-Valtteri Help hyökkäsivät tehokkaasti. Syöttöruudussa onnistuivat kaikki. Libero Joona Help nosti pallot varmasti.
KempeLe sai vain 9 pistettä erässä. Toiseen erään KempeLe sitten heräsi pelaamaan, kun taas LuoWolle tuli muutamia nukahduksia.
Hienosti LuoWo nousi erän lopussa usean pisteen takamatkan jälkeen tasoihin, mutta KempeLe onnistui viemään erän 24–26. Kolmannen erän alussa KempeLe johti jo 2–7, mutta siitä alkoi LuoWon uskomaton nousu ja pojat lähes hurmosmaisesti pelasivat itselleen upean erävoiton pistein 15–12 ja veivät ottelun erin 2–1. Riemu loppuottelupaikasta oli suunnatonta joukkueella ja kannatusjoukoilla.

LOPPUOTTELUPARIKSI tuli KeiKa, joka oli tiputtanut hyvällä pelillään ennakkosuosikki KaWin pronssipeliin. KeiKa pelasikin varmaa peliä ja erät etenivät tasaisesti molempien joukkueiden ollessa välillä parin pisteen johdossa. Erien lopussa pallo pyöri paremmin KeiKalle ja LuoWolle tuli muutamia ratkaisevia virheitä, joiden siivin KeiKa vei pelin lopulta 2–0.
– Oli hieno turnausviikonloppu ja meidän olemattomaan yhteisharjoitteluaikaan nähden joukkue pelasi todella hyvin. Kovia pelimiehiä ovat, kehui valmentaja Jari Help, joka jo neljäntenä vuonna peräkkäin on luotsannut joukkueensa loppuotteluun.
– Ydinporukka on pelannut yhdessä neljä vuotta, siihen on mukaan noussut nuorempia kavereita. Olemme hitsautuneet tiiviiksi lentopalloperheeksi niin pelaajien kuin kotijoukkojen kesken. Tässä porukassa on ollut hienoa tehdä valmennustyötä. Ja huipputuloksia on saatu aikaan. Pojat ovat motivoituneita, tavoitteellisia ja lahjakkaita, kerrassaan upea joukkue. Nyt huilataan hetki ja nautitaan SM-hopeasta. Se maistuu kyllä pitkän ja raskaan kauden jälkeen todella hyvälle. Ensi kauden kuviot ovat vielä täysin auki, Help tuumii.
Hopeamitalistijoukkueessa pelasivat Aleksi Muukkonen, Johannes Hartikainen, Joona Help, Kimmo Ylönen, Samuli Väänänen, Joonatan Salpakari, Vili-Valtteri Help, Ilja Ivanov, Matti Pennanen, Samppa Auvinen ja Niilo Keinonen, joukkueen valmennus-ja huoltotiimi, päävalmentaja Jari Help, kakkosvalmentaja ja tilastointi Sami Muukkonen, huoltaja Jari Salpakari ja joukkueenjohtaja Sanna Help.
LuoWon B-pojat kiittävät kaikkia tukijoita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta.