Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Kiuruvesilehti

Jari Huttunen tavoittelee kärkisijoja MM-rallissa Portugalissa

TÄNÄÄN jännitetään, kun kiuruvetinen rallitähti Jari Huttunen starttaa Portugalissa WRC2-uransa viidenteen MM-ralliin. Hyundai i20 R5-autolla tehdastallin kehitysohjelmassa kilpaileva Huttunen koittaa kisassa kiilata luokan kärkivauhtiin. Portugali on Huttusen neljäs ralli Hyundailla ja nyt tähtäimessä on ennen kaikkea ehjä kilpailu ja sen myötä hyvä tulos.
– Tavoitteena on ajaa luokan voittovauhtia, mutta yhtä tärkeää on päästä ajamaan puhdas kilpailu ilman ongelmia. Jos se onnistuu ja olemme maalissa palkintokorokkeella, voin olla kisaan tyytyväinen. Luokan taso on tässä kisassa erittäin hyvä, joten kovaa pitää ajaa, jotta tavoite toteutuu.
Portugalin MM-ralli on sekä Huttuselle että kartanlukija Antti Linnakedolle uusi kilpailu. Rallin reitti on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna, joten kokeneille kuljettajille siitä on etua.
– Minulle reitti on tuttu etukäteen vain videoilta. Olen niitä jonkin verran katsonut, mutta niiden hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä. Varmasti siitä on jotakin apua, mutta eihän niistä täysin realistista kuvaa reitistä saa. Kovia vastustajia ovat muun muassa Pontus Tidemand, Gus Greensmith ja Juuso Nordgren. Heistä ainakin Tidemandilla on kokemusta täältä.

EDELLISESSÄ osakilpailussa Meksikossa Huttusen ja Linnakedon ralli päättyi kaksi kertaa tekniseen vikaan. Ralli2-säännön myötä he ajoivat maaliin luokkansa kuudensina. Meksikon MM-rallin jälkeen autoa on kehitetty edelleen.
– Automme kehitystyö etenee askel askeleelta parempaan suuntaan ja ajettavuus on nyt jälleen parempi kuin aikaisemmin. Meksiko oli kaikille autoille erittäin rankka osakilpailu, mutta Portugali on toivottavasti vähän helpompi sillä saralla.
Portugalin MM-rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja 358 erikoiskoekilometriä, ja se käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Lousadan rallicrossradalla. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14.18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 35.