Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Suurella äänimäärällä varapuheenjohtajaksi

KANSANEDUSTAJA Hannakaisa Heikkinen (kesk.) valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi lauantaina Sotkamossa puoluekokouksessa. Hannakaisa Heikkinen sai toiseksi eniten ääniä (1 345). Toinen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sai 1 671 ääntä ja Juha Rehula 1 226 ääntä. Antti Kurvinen menetti varapuheenjohtajan paikkansa. Heikkinen pyrki varapuheenjohtajaksi pari vuotta sitten, mutta ei tullut valituksi. Läpimeno jäi kiinni 13 äänestä.

HEIKKINEN kertoo olevansa ”valtavan kiitollinen ja iloinen”, että hänet valittiin nyt varapuheenjohtajaksi suurella äänimäärällä.
– Se tarkoittaa minulle suurta keskustan kenttäväen tunnustusta tavastani tehdä työtä eduskunnassa ja myös sen ulkopuolella. Ihmiset tahtovat, että keskustan, maaseudun ja tavallisten ihmisten ääni kuuluu politiikassa. Ja että myös ne huomioidaan, jotka eivät itse jaksa tai pysty kertomaan huolistaan ja tarpeistaan, Heikkinen analysoi.
Varapuheenjohtajuus tuo Heikkiselle puhetilaisuuksia ympäri Suomea, keskustan poliittisten linjausten suunnittelua ja esilletuontia sekä vuoropuhelua puolueen eri tason toimijoiden kanssa ja yhteydenpitoa muuhun ympäröivään yhteiskuntaan.
Heikkinen lupaa tuoda uudessa tehtävässään esiin Savoa ja Kiuruvettä ”fiksusti ja niin, että se palvelee aluettamme ja kotikuntaani parhaalla mahdollisella tavalla”.
Keskustan kannatus on kääntynyt tuoreimman gallupin mukaan nousuun. Heikkisen mukaan ihmiset alkavat huomaamaan, mitä kaikkea hyvää puolueessa on aikaansaatu. Talous kasvaa ja Suomeen on saatu lähes 100 000 uutta työpaikkaa. Jotta puolueen kannatus edelleen nousee, pitää Heikkisen mukaan tehdä ihmisläheistä politiikkaa ja puhua asioista kielellä, jonka ihmiset ymmärtävät.
Heikkinen toimii sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana. Tällä viikolla valiokunta saa käsiteltäväkseen sosiaali- ja terveysministeriön vastineen perustuslakivaliokunnan esittämistä muutostarpeista.
– Tuo tuleva vastine määrittää tulevien viikkojen työn etenemisen.
Heikkinen uskoo, että sosiaali- ja terveysuuditus toteutuu.
– Kansalaiset alkavat olla jo aika kyllästyneitä koko soteen. Yli kymmenen vuotta uudistusta on yritetty eri hallituskokoonpanoilla, jokainen eduskuntapuolue on ollut yrittämässä uudistusta. Ikääntyvällä Suomella ei ole varaa enää odottaa. Toivon ja uskon, että opposition vastustavat voimat jossain vaiheessa myös tajuavat sen.