Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Tavoitteena 40 uutta työntekijää

RD Technology Center Oy rekrytoi työvoimaa tulevien vuosien aikana 40 henkilön verran. Yhtiö avasi toukokuun alkupuolella tehtaan Kiuruvedellä.
Kiuruvedellä ja Vieremällä toimivat Debomix Oy, Ratesteel Oy ja RD Technology Center Oy palkkaavat lisää työvoimaa niin hitsaus-, asennus-, koneistus-, suunnittelu ja menetelmäkehitystehtäviin. Viikko sitten keskiviikkona Kiuruveden kulttuuritaloon oli kokoontunut kolmisenkymmentä työttömyysuhan alla olevaa kuuntelemaan, mitä mahdollisuuksia yhtiöillä on.
Kolme yhtiötä toteuttaa yhteistyössä TE-keskuksen sekä Ylä-Savon ammattiopiston kanssa koulutuksen, jonka tarkoituksena on kouluttaa ja mahdollisesti työllistää 20 henkilöä kolmen yhtiön tarpeisiin.
– Kokonaisuudessaan yhtiöiden rekrytointitarve vuoteen 2020 mennessä on noin 40 henkilöä. Näistä osa palkataan suoraan, osa oppisopimuksien kautta ja osa rekrytointikoulutuksien kautta, Ratesteel Oy:n tuotantojohtaja Tatu Kärkkäinen kertoo.
Kärkkäinen muistutti, että välttämättä aikaisempaa alan koulutusta tai työkokemusta ei tarvita, vaan kyseisen rekrytointikoulutuksen ja oppisopimuksen kautta on mahdollista kouluttautua alalle.
– Vastaavasti jos henkilöllä on meidän alan työtaustaa tai koulutusta, niin he voivat lähettää suoraan työhakemukset yrityksiin. Etsimme myös insinööritaustaisia henkilöitä, sillä myös asiantuntijaosaamiselle on yhä enemmän tarvetta.

NYT markkinoitu koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville. Koulutus alkaa lokakuun alussa ja siihen hakeudutaan oman TE-toimiston kautta. Hakuaika päättyy syyskuussa.
– Koulutukseen voi hakeutua myös TE-keskuksen internetsivujen kautta. Jos kiinnostuneita on muiden maakuntien alueelta, niin heidän kannattaa kysyä neuvoa omasta TE-toimistosta, vinkkasi Pohjois-Savon TE-toimistosta Arto Mustonen.
Koulutukseen valitaan henkilöt haastattelujen perusteella. Mustonen kertoi, että haastatteluihin henkilöt valitaan mahdollisimman pian hakuajan umpeuduttua.
– Pyrimme tekemään valinnat viikon kuluessa. Haastattelut toteutetaan Vieremällä RD Technology Centerin tiloissa, Mustonen kertoi.
Valitut koulutetaan omiin työtehtäviinsä yhteistyössä Ylä-Savon ammattiopiston kanssa. Koulutustilat sijaitsevat RDTC:n tiloissa Vieremällä, sekä Iisalmessa.
– Teknologia-alalla on pulaa osaavista työntekijöistä, emmekä me ole tässä asiassa ainut yhtiö. Nyt haetaan työvoimaa pitkiin työsuhteisiin, Tatu Kärkkäinen muistutti.