Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi-seura juhlii 70-vuotistaivaltaan

AIEMMIN Kiuruvesi-seura on juhlinut täysiä kymmeniään Helsingissä. Nyt seura palaa juhlimaan juurilleen, kun sen 70-vuotisjuhla järjestetään lauantaina 21. heinäkuuta Kulttuuritalon Kiurusalissa. Luvassa on parituntinen ohjelma. Juhlapuheen pitää kotiseutuneuvos Seppo Kononen ja seuran vuosikymmenet laittaa yhteen filosofian tohtori Sirkka Paikkala.Seuran ex-puheenjohtaja Yrjö Jauhiainen muistelee seuran ensimmäistä puheenjohtaja Lauri Kärkkäistä. Kunnallisneuvos Jouko Tenhunen vertailee Kiuruveden kaupungin ja seuran kehitystä muuhun yhteiskunnalliseen kehitykseen.
Teatteriryhmä Hulluviima esittää katkelmia seuran historiasta. Musiikkista ja laulusta vastaavat musiikinopettaja Ulla-Sisko Jauhiainen kanteleella ja Kiuruveden vuoden 2018 tenava- ja teinitähdet.

JUHLASSA jaetaan myös Juuret-mitali ja palkitaan ansioituneita seuran jäseniä Suomen Kotiseutuliiton ansiomerkeillä.
Seuran, kaupungin ja Kiuruvesi-lehden jakama Juuret-mitali on ollut seuran toiminnan keskiössä viime vuosina, samoin kuin tapaamiset Iskelmäviikon aikana sekä syksyinen mykyrokkajuhla.
Kiuruvesi-seuran 70-vuotisjuhlassa ei ole erillistä vastaanottoa.
– Mahdollisten lahjojen sijasta seura toivoo, että muistettaisiin Juuret-stipendirahastoa, jonka tuotto käytetään Kiuruveden lukion oppilaiden tukemiseen, seuran puheenjohtaja Uolevi Kärkkäinen kertoo.
Kiuruvesi-seuran 70-vuotisjuhlaa alkaa klo 13 ja on avoin kaikille kotiseututyön ystäville.