Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Eija ja Ari lauloivat kuuntelijoiden iholle

SENIORIMESTAREIKSI kukitettiin Eija Kettunen ja Ari Tamminen. He tulivat tuomariston mielestä parhaiten kuulijan iholle, samaa mieltä oli myös yleisö. Ari Tamminen valittiin Järviradion kuuntelijoiden äänestyksessä parhaaksi laulajaksi.
SenioriMestarit-kilpailuun otti osaa kaikkiaan 700 laulajaa, joista Iskelmäviikolla semifinaalissa lauloi 87 naista ja miestä, finaalissa torstaina kolme naista ja kolme miestä.
Tuomariston puheenjohtaja, kiuruvetislähtöinen oopperalaulaja Veli-Pekka Väisänen luonnehti SenioriMestarit-kilpailua erittäin kovatasoiseksi, samoin kuin muusikko Pekka Juntunen, hänen orkesterina säesti laulajia finaalissa IskelmäAreenalla.
Tuomaristo arvioi laulajien tulkintaa, äänenkäyttöä, äänen puhtautta ja rytmissä pysymistä. Merkitystä oli niin ikään tulkinnan koskettavuudella eli miten esitys tulee kuulijoiden iholle.
– Kappaleen tulkinnan pitää puhutella, kiteytti Väisänen.
Varkautelainen vapaa-ajattelija, freelancer Eija Kettunen on kierrelyt kahdeksan vuotta kevyen musiikin kisoja, mielellään sellaisia kisoja, joissa pääsee laulamaan orkesterin säestämänä.
– Osanottajalistassa oli monta hyvää kilpakumppania muista laulukilpailuista. Tunsin, että olen jo voittanut, kun pääsin laulamaan näin upealle estradille.
Autokorjaamoyrittäjä Ari Tamminen Jämijärveltä on niin ikään konkari laulaja. Hän voitti viime vuonna pronssimitalin IskelmäMestarit-kilpailusta.
– Se oli jo voitto, kun pääsin yhdeksän joukkoon SenioriMestarit-semifinaalissa.
Tammisen isä on kansanpelimanni ja Ari-pojalle maniska tuli tutuksi jo pienenä. Ensimmäisen keikan hän heitti 6-vuotiaana. Tammisella on oma orkesteri nimeltään Ari Tamminen & Narrit. Tamminen kruunattiin humppakuninkaaksi 15 vuotta sitten.
Molemmat voittajat kiittelivät Iskelmäviikon ja SenioriMestarit-laulukilpailun järjestelyjä ja puitteita.
– Ei missään muulla paikkakunnalla ole tällaiset puitteet, moni iso kaupunkikin olisi kateellinen, että tällainen kuhina on saatu aikaan talkootyöllä, kiteytti Kettunen.
Molemmat ylistivät myös orkesteria, livemusiikin tahdissa on mukavampi laulaa kuin koneen seästyksellä.
Ari Tamminen esitti finaalissa kappaleet Jos vielä oot vapaa ja Ollaan lähekkäin, Eija Kettunen esitti Rakkauden jälkeen ja Hyvästi yö. Tuomaristoon kuuluivat Väisäsen lisäksi laulaja Raija Koso, artisti Tiina Pitkänen, kuoronjohtaja Maarit Amper ja muusikko Pertti Kivikangas.
Ensimmäiset SenioriMestarit valittiin viime vuonna, he ovat Aila Pekkarinen ja Antti Naukkarinen.