Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Huvinvointivaltio Los Kiuruves etsii ensi vuodeksi lauluntekijöitä

ISKELMÄVIIKON juontajakaksikko, Sari Tamminen ja Klaus Thomasson, julistivat Kiuruveden huvinvointivaltioksi, nimeltään Los Kiuruves, Iskelmäviikon avajaisissa. He esittelivät parituhatpäiselle yleisölle uuden huvinvointivaltionsa kylttiä.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen hehkutti juhlapuheessaan Iskelmäviikkoa kesätapahtumien helmeksi.
– Jokainen osallistuu jollakin tavalla tapahtuman toteutukseen. Toinen pitää huolen paikkojen siisteydestä, kolmas urakoi järjestysmiehenä, neljäs vastaa karavaanareiden viihtyvyydestä, viides myy virvokkeita ja me loput ostetaan liput ja tullaan nauttimaan hienosta tunnelmasta ja musiikista, iloitsi Kokkonen.
Kokkonen muistutti, että Los Kiuruves ei olisi mitään ilman karavaanareita, etäkiuruvetisiä, juurilleen palaavia ikiteinejä ja muita iskelmäviikkovieraita.
– Kiitos 20. Iskelmäviikon järjestämisestä kuuluu yhtiömiesten ja talkoolaisten lisäksi myös Kiuruveden kevyen musiikin tuki ry:lle, Kokkonen painotti.
Kokkonen kutsui lavalle myös kyläpäällikön, kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan. Muiniekka ojensi tapahtumajohtaja Juha Vartiaiselle uuden huvinvointivaltion avaimet. Kokkonen, Muiniekka ja Vartiainen nostivat maatalouspitäjän henkeen sopivasti maitolasimaljat juhlan kunniaksi.

LAAJASALON opiston rehtori sekä IskelmäMestarit-laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Juha Matti Holopainen antoi Iskelmäviikolle lahjaksi Perisuomalainen iskelmä -kilpailun lauluntekijöille.
Iskelmän sävellys- ja sanoituskilpailu käynnistyy elokuussa vuodelle 2019 ja voittaja julkistetaan ensi kesän Iskelmäviikolla.
– Olen kuullut ja nähnyt kuinka IskelmäMestarit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa Eino Grönin ja Katri Helenan jalanjäljissä. Haluan käynnistää tämän kilpailun, jotta menestyneet Iskelmämestarit, kuten Jarno Kokko, Markku Uhlbäck ja Hanna Hirvonen sekä sadat muut laulajat saavat uusia lauluja esitettäväksi, kertoo Holopainen.