Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kävijämäärä lisi ja juoma maistui hyvin Iskelmäviikko onnistui erinomaisesti

KIURUVEDEN 20. iskelmätapahtuma onnistui hyvin. Konserteissa kävijöitä oli 46 000, mikä oli noin 14,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Myös anniskelussa tehtiin kaikkien aikojen ennätys. Vaunukuntia tuli 743, seitsemän enemmän kuin viime vuonna.

TAPAHTUMAJOHTAJA Juha Vartiainen laski maanantaina, että leimallista tämän vuoden iskelmätapahtumalle oli se, että joka päivälle ja illalle riitti IskelmäAreenalla yleisöä tasaisesti. Ohjelmistovalinnat osuivat Vartiaisen mukaan siis nappiin.
Passien myynti lisääntyi noin 30 prosentilla ja yksittäisten lippujen myynnissä oli kymmenisen prosenttia kasvua.

SUOSITUIN ilta oli perjantai, jolloin IskelmäAreenalla esiintyi Tuure Kilpeläinen, Suvi Teräsniska ja Meiju Suvas. Myös keskiviikkoilta oli myynnillisesti yllättävän hyvä.
– Yölinnun keikka torstaina sai paljon kehuja. Simo Silmu on selättänyt ongelmat ja veti upean keikan, esiintymisvire oli hyvä ja meininki huikea, Vartiainen kiittelee.
Yölintu tuli paikkaamaan Katri Helenan peruuntunutta keikkaa.Myös perjantainen Arja Havakan konsertti oli yleisölle mieluinen. 50-vuotistaiteilijajuhlakonsertti oli rempseä ja tunteikas.
– Tuure Kilpeläinen kehui kovasti Kiuruvettä. Hän pääsi uimaan ennen keikan alkua Pappilanrantaan. Kilpeläinen sanoi konsertissaan, että IskelmäAreenalla on Tampere-talo, Ruisrock, Syvälahden lava ja kouvolalainen Sip-pub samassa tilassa.

KARAVAANAREITA Iskelmäviikolle saapui 743 vaunukuntaa, seitsemän enemmän kuin viime vuonna. Joitakin perumisia vastaanotettiin, perumisten syynä oli ilmeisesti helle.
Ilman ennakkovarausta Kiuruvedelle tuli noin 100 vaunukuntaa. Talojen pihoissa oli lisäksi vaunuja parisen sataa, joten kaikkiaan karavaanareita oli Kiuruvedellä Iskelmäviikon aikana noin 900.
– Kun maanantaina kiersimme karavaanarialueet, niin eipä olisi uskonut, että siellä on kukaan leiriytynyt, ei ollut roskia, eikä jälkiä, iloitsi Vartiainen.
Ravintolamyynti kasvoi tänä vuonna kaikkien aikojen ennätykseen, juomia ostettiin kolmisen prosenttia enemmän kuin koskaan aikaisemmin, viime vuoteen verrattuna juomia myytiin noin 20 prosenttia enemmän.
Vip-ravintola myytiin loppuun perjantai-illaksi. Vartiaisen mukaan vip-ravintolan paikka oli erinomainen, sieltä näki suoraan lavalle ja sai nauttia hyvää ruokaa kuunnellessaan musiikkia.

VALTUUSTON puheenjohtaja Kari Saastamoinen oli päivystämässä Kiuruveden kaupungin infopisteellä Iskelmäviikon ajan ja sai kuulla paljon positiivista palautetta Kiuruvedestä ja Iskelmäviikosta paikkakunnan ulkopuolisilta.
Saastamoisen mielestä Iskelmäviikko on vuoden kohokohta Kiuruvedellä ja viikossa on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

ISKELMÄVIIKON passien ennakkomyynti käynnistyy taas joulukuussa ja silloin julkistetaan joitakin esiintyjiä, koko vuoden 2019 Iskelmäviikon ohjelma julkistetaan Matkamessuilla Helsingissä alkuvuodesta.
Iskelmäviikko lanseerasi avajaisissa uutena sävellys- ja sanoituskilpailun perisuomalaisesta iskelmästä. Kilpailun säännöt julkistaa Laajasalon opisto elokuun alussa.
SenioriMestarit-laulukilpailussa oli Vartiaisen mukaan todella kova taso, samoin kuin IskelmäMestareissa.
– Seinäjoen miestangofinalisteista vain Jarno Kokko olisi yltänyt IskelmäMestarit-finaaliin, kiteytti Vartiainen.
IskelmäMestarit-laulukilpailuun otti osaa noin 150 laulajaa, SenioriMestareihin yli 700 laulajaa.
Vartiainen haluaa kiittää viihdeoresteri Kilimua, joka teki suuren työn säestäessään vierailevia solisteja.
– Myös talkoolaisia haluan kiittää, he tarjosivat koko ajan positiivista ilmettä. Ilman talkoolaisia Iskelmäviikko ei toimisi, hehkutti Vartiainen.
Talkoolaisia oli Iskelmäviikolla noin 300.