Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Vahvat tunteiden tulkit IskelmäMestareiksi

ISKELMÄMUSIIKIN taitavat tulkitsijat helsinkiläinen Sini Ikävalko ja vantaalainen Jari Selander julistettiin IskelmäMestareiksi lauantai-iltana.
Tänä vuonna helsinkiläinen pappi Sini Ikävalko ja vantaalainen autokauppias Jari Selander lauloivat tiensä Iskelmäviikon laulukilpailun tuomariston sydämiin. Vahvat tulkitsijat tekivät vaikutuksen tuomaristoon, vaikka tänä vuonna kisa oli erityisen tiukka eteenkin miesten sarjassa.
– Molemmat ovat varmoja esiintyjiä ja aivan valmiita keikkalavoille. Miesten finaalikolmikkoon olisi mahtunut kilpailemaan ainoastaan vuoden 2016 IskelmäMestari Jarno Kokko, joka kruunattiin tänä vuonna tangokuninkaaksi Seinäjoella. Tämä todistaa, että kilpailussamme ollaan oikealla tiellä, iloitsee tapahtumajohtaja Juha Vartiainen.
Jari Selander esitti finaalissa Valot-kappaleen ja Oot täydellinen. Selander kertoo nauttivansa esiintymisestä ja vahvasta kontaktista yleisöön. Laulaessaan hän ottaa usein katsekontaktiakin yleisöön. Selander kertoo, että iskelmä uppoaa syvälle sydämeen ja voitto tuntuu aivan uskomattomalta, kun kilpailun taso oli tänä vuonna hänen sanojensa mukaan jäätävä.
Naisten sarjan IskelmäMestari Sini Ikävalko esitti finaalissa Hetken tie on kevyt -kappaleen ja Sua vasten aina painautuisin. Hän kertoo olevansa häkeltynyt ja onnellinen voittaessaan Iskelmämestaruuden.
Ikävalko ei halua kilpailutilanteessa keskittyä muiden suoritukseen, vaan antaa kaikkensa lavalla yleisön edessä. Ikävalko arveleekin, että tällä kertaa voitto tuli hänen tulkinnan lahjansa ansiosta. Ikävalko kertoo, että hänellä on esiintymiseen syvä palo sydämessään.
Iskelmämestaruuden myötä IskelmäMestarit pääsevät esiintymään muutamassa konsertissa ja keikalla, mutta on itsestä kiinni kuinka paljon uusia mestareita nähdään keikkailemassa.
– IskelmäMestarit -laulukilpailun rimaa on nostettu ja tänä vuonna kisaan osallistui 150 laulajaa. Taso on ollut korkealla. Tänäkin vuonna finalistit tarjosivat hienon konsertin yleisölle kilpaillessaan toisiaan vastaan, Vartiainen kiittelee.
IskelmäMestarit-laulukilpailun naisten sarjan toiseksi tuli Mervi Hyppönen ja kolmanneksi Tina Visuri. Miesten sarjassa toiseksi tuli Tommi Kostekivi ja kolmanneksi Pasi Kivimäki. Järviradion yleisön suosikki oli Tommi Kostekivi.