Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Kiuruvesilehti

Jari Huttuselle ensimmäinen MM-mitali

SUNNUNTAINA päättyneessa Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokassa Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen ajoi luokan kakkosijalle reilun minuutin luokkavoittaja Eerik Pietarista jäljessä.
Jyväskylän kakkossija oli Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen palkintokorokesijoitus Hyundai i20 R5-autolla tämän vuoden MM-sarjassa.
Samalla pari nousi WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi. Viime vuonna Jyväskylässä WRC2-luokan voittanut Huttunen oli kilpailun maalissa kakkossijaansa tyytyväinen.
– Tämä on loistava ralli ja reitti oli tänä vuonna haastava, joten oli hienoa ajaa Hyundailla ensimmäistä kertaa MM-sarjan palkintokorokkeelle juuri Jyväskylässä. Kotiyleisön edessä kilpaileminen tuo hyvän fiiliksen, joten kauden paras tulos tuli juuri oikeassa paikassa, Huttunen sanoo.

PERJANTAINA Huttunen ja Linnaketo saapuivat ensimmäisten metsäerikoiskokeiden jälkeiseen huoltoon WRC2-luokan viidentenä. Iltapäivän lenkillä he nostivat vauhtiaan, joten yötauolle tultaessa he olivat luokassa kolmantena.
Lauantaina Huttunen ja Skodalla kilpaileva Ole Christian Veiby kävivät kovaa sekuntikamppailua luokan kolmossijasta.
Kädenvääntö päättyi päivän toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle, kun Veiby ajoi ulos ja Huttunen nousi kolmanneksi.

PÄIVÄN päätöserikoiskokeella sijoitus parani vielä pykälällä, kun rikkinäisellä autolla erikoiskokeen läpi nilkuttanut Kalle Rovanperä putosi kärjestä neljännelle sijalle.
Viimeiseen kilpailupäivään lähdettäessä Huttusen ja Linnakedon toinen sija oli aikaerojen puolesta turvattu, joten he ajoivat sunnuntain neljä erikoiskoetta ilman riskejä.
– Säädimme kisan aikana auton iskunvaimennusta ja auto sopi käteen paremmin. Perjantai-iltapäivän ja lauantain vauhtiin olen ihan tyytyväinen. Meillä ei ollut ongelmia viikonlopun aikana ja se oli todella tärkeää tuloksen kannalta. Meiltä on puuttunut hiukan vauhtia terävimpään kärkeen verrattuna, mutta kehitystyö on ollut johdonmukaista.

JARI HUTTUSEN ja Antti Linnakedon MM-ohjelma jatkuu 16.–19. elokuuta ajettavassa Saksan MM-rallissa.
Saksa on Huttusen ensimmäinen MM-sarjan asfalttiralli Hyundain ratissa ja sitä ennen hän ajaa asfalttitestit Saksassa