Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Uimahalli uusiutui ja sai uusia työntekijöitä

UUDISTUNUT uimahalli avautuu yleisölle maanantaina 20. päivänä elokuuta. Uimahallia on saneerattu vuoden verran ja näillä näkymin se kestää nyt käytössä seuraavat 15 –20 vuotta.
Näkyvimpiä muutoksia uimahallissa ovat pukuhuoneiden ja allastilan uudistuneet lattiat. Karkea lattiapinta liittyy esteettömään liikkumiseen ja estää liukastumiselta. Aikaisemmin puku- ja pesuhuoneissa sekä altaalla oli laattalattia.
Heikkonäköisiä auttaa uusittu ja parannettu valaistus sekä huomioraidat suihkutilan seinissä. Myös saunat on uudistettu kiukaita myöten.
Näkymättömämpiä, mutta hinnakkaimpia uudistuksia on allastilan katon ja välikaton uusiminen sekä ilmanvaihdon ja vedenkäsittelyjärjestelmän modernisointi.
–Allasveden pitäisi olla nyt entistä puhtaampaa, uv-lamppu tappaa vielä viimeisetkin pöpöt, esittelee liikuntasihteeri Lassi Myllylä.

KAIKEN kaikkiaan uimahallin remontti maksoi hieman yli kaksi miljoonaa euroa.
– Tässä on tehty niukan rahan remontti, enemmänkin rahaa olisi toki mennyt. Kun 40 vuotta vanhaa ryhdytään korjaamaan, tulee vastaan yllätyksiä, tilasta löytyi muun muassa asbestia. Mutta kaikki on selvitetty.
Myllylä sanoo, että remontin myötä energiatehokkuus on parantunut ja näin käyttökustannuksissa saadaan huomattavat säästö.

UUDISTUNEESSA uimahallissa on aloittanut uusia työntekijöitä. Sijaisuuksia tehnyt erityisliikunnanohjaaja Sonja Kärkkäinen on aloittanut nyt vakituisena.
Uusina liikunnanohjaajina ovat aloittaneet Minttu Laitinen, Mette Nevalainen, Maria Piippo ja Sari Komu.
Koska kahviossa ei ole yrittäjää, hoidetaan myös sitä työntekijöiden voimin.
– Tarkoituksena on pyörittää uimahallia neljällä työntekijällä kaikkine palveluineen.

UIMAHALLI aukeaa jatkossa arkisin tuntia myöhemmin kuin ennen remonttia eli kello 15. Uintiaikaa on kello 20.30 saakka. Uimahalli sulkeutuu kello 21.
– Aukioloaikamuutos tehtiin, koska iltapäivällä oli puolentoista tunnin hiljainen aika sen jälkeen, kun kello 14 sisään tulleet päiväuijat lähtivät pois kello 15.30. Työssäkäyvät tulivat uimaan vasta noin viiden aikaan, Myllylä selittää.
Uimahalli ei kuitenkaan ole tyhjillään iltapäivän alkutunteina, sillä kello 13–15 järjestetään ikäihmisille jumppia, näin ”tyhjävalvonta-aika” on siirretty ohjaukseen.
Suosittu aamu-uinti jatkuu tiistaisin ja perjantaisin alkaen kello 7, lauantaisin uimahalli on avoinna kello 10–15.
Kiuruvetiset aktiiviuimarit kävivät remontin aikana uimassa Pyhäjärven uimahallissa järjestetyllä bussikuljetuksella. Viikoittain naapurikunnassa kävi uimassa 25 ihmistä. Oman uimahallin aukeamista on jo kovasti odotettu ja kyselty.

Uimahallin uusia työntekijöitä: Minttu Laitinen (vas.), Sonja Kärkkäinen ja Sari Komu.