Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Ämpärpäevä tuo karnevaalit keskustaan

KAUPUNKI, yrittäjät ja Kiuruvesi-lehti järjestävät yhteisen markkinatapahtuman Ämpärpäevän 22. syyskuuta.

ENSI viikon lauantaina, 22. syyskuuta, kylän raitilla kuhisee, kun Ämpärpäevä Kiuruveellä -tapahtuma julistetaan avatuksi torilla aamu kymmeneltä. Yhteinen markkinapäivä on yrittäjien, yhdistysten ja yhteisöjen voimannäyte.
– Haluamme tuoda tapahtumalla esille Kiuruveden laajaa tarjontaa. Tämä on meille koko kaupungin yhteinen juttu. Luomme porukalla karnevaalitunnelmaa keskustaan. Myös oppilaitokset, Kiuruveden lukio ja Ylä-Savon ammattiopisto, ovat mukana. Näytämme että yhteistyössä on voimaa, kertoo yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhonen.

ENSIMMÄISTÄ kertaa järjestettävän tapahtuman pääjärjestäjinä ovat kaupunki, Kiuruveden yrittäjät ja Kiuruvesi-lehti. Myös kaikki kolme leijonaklubia ovat vahvasti mukana järjestelyissä.
– Halusimme tuoda markkinahumua hiljaiseen vuodenaikaan. Tapahtumaa ei olisi ilman aktiivisia yrittäjiä. Loimme yhteistyössä monen eri tahon kanssa tapahtuman, jossa on tarjontaa kaikille vauvasta vaariin, kertovat yrittäjät Reetta Hyvärinen ja Maarit Knuutinen.

TAPAHTUMA käynnistyy torilta, jossa kuullaan kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan avajaispuheen lisäksi Kiuruveden Yrittäjien kuulumisia. Yrittäjien huutokaupassa toimii meklarina Lola Odusoga ja huutokaupattavana on kuumailmapallolentokin. Minna Mäklinin vetämä karaoke viihdyttää kansaa päivän mittaan torilla. Tapahtumassa mukana olevat yli 30 yritystä jakavat yhteensä 500 ämpäriä asiakkailleen. Ämpäreitä koristaa sarjakuvapiirtäjä Milla Paloniemen piirros.
Torilla on myynnissä lähialueen ruokaa, leivonnaisia, käsitöitä ja erilaisia tuotteita. Myös Kiuruvesi-lehti, seurakunta, SPR, Säästöpankki sekä OP Ylä-Savo ovat mukana toritapahtumassa. Torilla nähdään myös katkelmia Nuorisoteatterin ja teatteri Hulluviiman esityksistä.

PELTOLAN aukion lasten tapahtumaan Talli Taitavat Kaviot tuo lampaita ja kanojaan sekä mahdollisuuden talutusratsastukseen. Myös Kiuruveden Voimistelijat järjestävät ohjelmaa lapsille.
Torin ja Peltolan aukion väliselle kadulle saapuvat kirpparimyyjät. Tapahtumaan odotetaan väkeä myös Kiuruveden rajojen ulkopuolelta, joten tapahtumakävijöille on varattu parkkitilaa Nivan koulun kentältä.

KÄVIJÖIDEN kannattaa osallistua myös arvontaan, sillä pääpalkintona arvotaan tapahtuman päätteeksi Ykkösmatkojen 500 euron arvoinen matkalahjakortti.
Yrittäjät jaksavat puurtaa yhteisen tapahtuman eteen, sillä yhdessä saadaan aikaan enemmän.
– Yrittäjänä työskentely on palkitsevaa. Asiakkaiden kanssa eletään arjessa ja juhlassa. Eiköhän ruveta jo porukalla ideoimaan uutta tapahtumaa, mutta sitä ennen toivotetaan kaikki tervetulleiksi Ämpärpäevän karnevaalitunnelmaan. Luodaan yhdessä Kiuruvedestä yksi iso kauppakeskus, sanovat Hyvärinen ja Knuutinen.