Tarja Arbelius toimii myös Savon Yrittäjien puheenjohtajana.
Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Tarja Arbelius ehdolla Savon Yrittäjien johtoon

KIURUVEDEN Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbelius on ehdolla Savon Yrittäjien puheenjohtajaksi. Savon Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu ensi vuoden alusta, kun nykyinen puheenjohtaja Yrjö Ronkainen luovuttaa valtikkansa jatkajalleen.
Marraskuussa julkistetaan valitaanko Savon Yrittäjien puheenjohtajaksi Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbelius vai Iisalmen Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Ryhänen. Valinta tehdään Savon Yrittäjien syyskokouksessa 24.11.
Arbelius lähtee puheenjohtajuuskisaan intoa puhkuen.
– Jos minut valitaan Savon Yrittäjien johtoon vuosille 2019-2020, haluan tiivistää entisestään aluejärjestön merkitystä. Haluan nostaa esille, mikä merkitys paikallisille yhdistyksille on aluejärjestöllä niiden toimivuuden kannalta. On tärkeää olla vaikuttamassa Savon alueen järjestötoiminnan kehitykseen tulevina vuosina, Arbelius kertoo.
Arbelius on ollut mukana Kiuruveden Yrittäjien toiminnassa aina vuosituhannen vaihteesta saakka. Vuonna 2000 hänet valittiin paikallisyhdistyksen hallitukseen, jossa hän toimi myös sihteerinä. Vuonna 2005 Arbelius valittiin Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtajaksi. Puheenjohtajana hän toimi vuoteen 2008 saakka. Vuonna 2011 Arbelius valittiin jälleen Yrittäjien puheenjohtajaksi ja pesti jatkuu edelleen.
Vuodesta 2014 Arbelius on toiminut myös Savon Yrittäjien varapuheenjohtajana ja hänen vastuualueena on ollut yhteiskuntavaliokunnan puheenjohtajuus. Arbelius on myös Kiuruveden kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen, Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen ja kuuluu Ylä-Savon seutusopimuksen johtokuntaan.
Sijaiskoti ja lastenkoti yrittäjänä Arbelius on toiminut 18 vuotta. Nykyään hän toimii konsernin johtajana Sijaiskoti Satuniemessä ja Ihalan Tuvassa, jotka työllistävät 25-30 henkilöä.
– Pitkän linjan yrittäjyydestä on hyötyä yrittäjäyhdistyksessä toimimiseen. Tiedän, mikä merkitys yrittäjyydellä on yhteiskunnalle ja tämä merkitys tulee entisestään kasvamaan tulevaisuudessa. Kiuruveden Yrittäjissä toimiminen on ollut haastavaa, mutta mukavaa. Olen saanut olla osallisena myös kuntayhteistyön kehittämisessä. Me molemmat ehdokkaat avaamme enemmän ajatuksiamme paneelikeskusteluissa, jotka alkavat Varkaudessa 30. lokakuuta, Arbelius kertoo.
Iisalmessa järjestetään paneelikeskustelu 6.11. ja Kuopiossa 8.11.