Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy tiistaina

SEURAKUNTAVAALIE ennakkoäänestys käynnistyy tiistaina 6. päivänä marraskuuta. Ennakkoäänestää voi Kiuruveden seurakunnassa kirkkoherranvirastossa 6.11.610.11., K-Supermarketissa 9.11.,S-marketissa 10.11., lukion tiloissa 8.11., laitoshoito Veikkolassa 6.11. ja vanhustyökeskus Virranrannassa 7.11. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 18.11.

SEURAKUNTAVAALEISSA voi äänestä 16 vuotta viimeistään 18.11.2018 mennessä täyttävä seurakunnan jäsen. Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuusto, joka on Kiuruveden seurakunnassa kooltaan 23 valtuutettua.

SEURAKUNTAVAALIT toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

SEURAKUNTAVAALIT ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

VAALIVUODEN aikana herätetään ajatuksia ja keskustelua viiden eri valtakunnallisen vaaliteeman kautta: Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä ja uudistuu. Miten toivoisit, että omassa seurakunnassasi jatkossa toimitaan? Mikä on hyvin, minkä toivoisit muuttuvan? Seurakuntavaalit ovat myös arvovaalit. Paikalliset luottamushenkilöt valitsevat maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin.

KIURUVEDELLÄ seurakuntavaaleissa on tänä vuonna 35 ehdokasta, kuusi vähemmän kuin neljä vuotta sitten. Ehdokaslistoja on kolme.