Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Nikulan Eläinklinikka testaa kysyntää

VARMISTAAKSEEN hevostoimialan yrittäjien sekä hevosenomistajien palvelut Kiuruvedellä Savon eläinsairaala Oy on tehnyt sopimuksen Nikulan hevosklinikan kanssa vuokraklinikkatoiminnan käynnistämisestä Hingunniemessä Savon eläinsairaalan tiloissa.
Juuri tehdyllä sopimuksella Nikulan Eläinklinikka palvelee Hingunniemen toimitiloissa marras- joulukuussa. Ajanjakso on määräaikainen ja koeluonteinen. Jatkosopimus seuraavalle vuodelle tehdään kysynnän mukaan.
– Nikulan eläinklinikka testaa nyt marras-joulukuussa kysyntää täällä Kiuruvedellä. Nyt on erittäin tärkeää, että hevosyrittäjät sekä hevostenomistajat käyttäisivät palveluja, koska jatko klinikan vastaanotosta ja sen määrästä riippuu kysynnästä. Kysyntä määrittää vastaanottotoiminnan ja sen määrän jatkossa, Savon eläinsairaalan toimitusjohtaja Pirjo Manninen kertoo.
Eläisairaalassa palvelee Nikulan klinikalla työskentelevä eläinlääkäri ja siellä hoidetaan myös pieneläimiä. Ajanvaraukset tulee tehdä suoraan Nikulan Eläinklinikan ajanvaraukseen. Vastaanottopäivät ja varausnumero on päivitetty Savon eläinsairaalan kotisivuille sekä facebook-sivuille.
Nikulan eläinklinikka palvelee ensimmäisen kerran Kiuruvedellä 8.11. Savon eläinsairaalan tiloissa, Hingunniemessä. Eläinlääkärinä toimii Hanna Porthan. Seuraavat ajat on sovittu marraskuun loppuun ja joulukuun puoleen väliin. Ajanvaraukset suoraan Nikulan eläinklinikan ajanvarausnumeroon. Nikulan eläinklinikan varsinainen toimipiste sijaitsee Kaustisilla raviradan tuntumassa.

SAVON eläinsairaala Oy on neuvotellut myös Ylä-Savon Soten kanssa, voisiko tiloja hyödyntää kunnan eläinlääkäreiden toimitilana.
– Neuvottelut Ylä-Savon Soten kanssa kunnan eläinlääkäreitten siirtymisestä tiloihin ovat vielä alkuvaiheessa, joten tähän kysymykseen emme voi vielä vastata, Manninen kertoo.
Muiden toimijoiden kanssa eläinsairaalalla ei ole aktiivisia neuvotteluja käynnissä, mutta Mannisen mukaan mahdollisuuksia kartoitetaan koko ajan.
– Eläinsairaalan oma rekrytointi ei tuottanut tulosta, mistä päätellen eläinlääkäreitten työtilanne on hyvä ja syrjäseudut eivät vedä. Sama pätee yksityisiin klinikoihin, niillä ei ole vapaata kapasiteettia uusiin vastaanottoihin. Tähän haasteeseen pitää meidän kaikkien vastata omalta osaltamme. Eläinlääkäreiden koulutukseen tulisi vaikuttaa siten, että tarjolla on riittävä määrä koulutettua henkilökuntaa. Eläinsairaalan palveluja tarvitsevat käyttäisivät niitä täällä Kiuruvedellä ja me muut taustavaikuttajat avaamme ovia mahdollisuuksien mukaan.
Savon Eläinsairaala on ostanut toimitusjohtajapalvelut Yrityspalvelut Omni Oy:ltä, josta vastuussa Savon eläinsairaalan prokuristina on Pirjo Manninen.