Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vahvistanut Savon Kuituverkon saneerausohjelman

POHJOIS-SAVON kuntien omistaman tietoverkkoyhtiö Savon Kuituverkko Oy:n saneerausohjelmaehdotus on vahvistettu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 12.11. Ohjelman vahvistaminen mahdollistaa yhtiön taloudellisten toimintaedellytyksien turvaamisen ja yhtiön toiminnan kehittämisen pitkälle tulevaisuuteen. Yhtiön saneerausohjelma ulottuu vuoteen 2030 asti.
– Olemme rakentaneet tähän mennessä yli 1 000 kilometriä valokuituverkkoa Pohjois-Savon alueelle ja verkkomme välittömässä läheisyydessä on lähes 10 000 kiinteistöä, joihin pystymme tarjoamaan palveluja. Tulemme jatkossa panostamaan merkittävästi enemmän myyntiin ja markkinointiin, jotta nopea ja luotettava laajakaistayhteys saadaan yhä useamman omistajakuntamme asukkaan ja yrityksen käyttöön, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Tomi Moilanen.
Yhtiö tulee jatkossa kehittämään toimintaansa uudistamalla tuotteitaan ja palvelujaan. Lisäksi yhtiö arvioi mahdollisuuksia valokuituverkon laajentamiseen uusille alueille tiiviissä yhteistyössä omistajakuntien kanssa.
– Euroopan komission asettamien tavoitteiden mukaisesti eurooppalaisilla kotitalouksilla tulisi vuoteen 2025 mennessä olla saatavilla laajakaistayhteys, jonka siirtonopeus on vähintään 100 Mbit/s ja jonka nopeus voidaan kasvattaa yhteen gigabittiin sekunnissa. Tämä tavoite pystytään toteuttamaan laajamittaisesti ainoastaan valokuidun avulla. Myös tulevat 5G-verkot tarvitsevat merkittävästi laajempaa valokuituinfrastruktuuria toimiakseen. Yhtiön tarjoamille palveluille tuleekin jatkossa olemaan yhä enemmän tarvetta, lisää Moilanen.

KIURUVEDELLÄ valokuituun on sijoitettu 3,5 miljoonaa euroa, josta EU-rahaa on yli miljoona euroa, erotus, 1,7 miljoonaa euroa, on rahoitettu lainarahalla. Savon Kuituverkon mukaan runkoverkkoa on rakennettu Kiuruvedelle noin 330 kilometriä ja tilaajaverkkoa noin 60 kilometriä.