Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kirkkovaltuutetuista yli puolet naisia ja uusia

KIURUVEDEN kirkkovaltuustoon valittiin 16 uutta valtuutettua seurakuntavaaleissa sunnuntaina. Kirkkovaltuustoon valittiin kaikkiaan 23 valtuutettua. Äänestysprosentti oli 18,6. Äänestysaktiivisuus laski vuoden 2014 vaaleista (20,8). Kiuruveden seurakunnassa on äänioikeutettuja 5 834.
Kiuruveden seurakuntavaalien ennakkoäänestysprosentti oli 6,7, 16–17-vuotiaiden äänestysprosentti oli 12,1.
Kirkkovaltuustoon valituista miehiä on 47,8 prosenttia ja naisia 52,2 prosenttia, valittujen keski-ikä on 55 vuotta.

SUURIN voittaja seurakuntavaaleissa oli Keskustalainen kirkkoväki, lista keräsi 69,6 prosenttia äänistä, kaikki ehdokkaat menivät läpi.
– Keskustalaisen kirkkoväen tulos oli huikea. Haluamme kiittää kaikkia äänestäjiä. Meillä oli laaja ja monipuolinen lista, mikä johti tähän tulokseen. Onnistunut ehdokasasettelu on vaaleissa kaiken a ja o. Olen erittäin kiitollinen kaikille ehdokkaaksi lähteneille ja kaikille ehdokashankintaan osallistuneille. Hieno joukko sai hienon tuloksen – kaikki ehdokkaat tulivat valituiksi. Ryhmä on erittäin motivoitunut hoitamaan luottamustehtäviä seurakunnassa koko yhteisön hyväksi, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen.
Rakennetaan tulevaisuus yhdessä -listan ehdokkaille tuli 17,4 prosenttia äänistä ja Kaikille tilaa -listan ehdokkaille 13 prosenttia äänistä.

SEURAKUNTAVAALEISSA eniten ääniä (83 ääntä) sai Keskustalaisen kirkkoväen ehdokas, lukion rehtori Arja Pentikäinen.
– Olen oikein hyvillä mielin ja kiitollinen jokaisesta saamastani äänestä. Olo on myös vähän häkeltynyt, sillä en osannut odottaa tällaista tulosta.
Pentikäinen haluaa olla pitämässä kirkon ovea auki kaikkien tulla sisälle. Erityisesti lasten, nuorten ja perheiden pitäisi päästä kotoutumaan seurakuntaan ja kokemaan siihen kuuluminen mielekkääksi ja tärkeäksi, jopa ylpeydenaiheeksi. Tämä on oleellista seurakunnan tulevaisuudenkin kannalta.
– Merkityksellisestä yhteisöstä ei halua erota. Lasten kastaminen ja kasvattaminen kristittyinä on oleellista. Tässä tärkeässä tehtävässä perheitä pitää tukea, sanoo Pentikäinen.

VALITUT kirkkovaltuutetut: rehtori Arja Pentikäinen, uusi, 83 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, musiikin maisteri Ulla-Sisko Jauhiainen, uusi, 77 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, eläkeläinen Pekka Turpeinen, 73 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, palomies Rauno Pikkarainen, 80 ääntä, Rakennetaan tulevaisuus yhdessä, hankevastaava Kari Saastamoinen, 66 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, yrittäjä Anne Härkönen, uusi, 46 ääntä, Kaikille tilaa, myyjä Sauli Autio, uusi, 58 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, sairaanhoitaja, perhetyöntekijä Miina Kemppainen, uusi, 48 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, lähihoitaja Terttu Härkönen, uusi, 45 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, eläkeläinen Kauko Huttunen, uusi, 23 ääntä, Rakennetaan tulevaisuus yhdessä, maatalousyrittäjä Tapani Pennanen, uusi, 43 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, yrittäjä, eläkeläinen Aimo Väisänen, uusi, 40 ääntä, Kaikille tilaa, merkonomi, maatalousyrittäjä Irja Jokitalo, uusi, 38 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, lastenohjaaja Marjo Nousiainen, 35 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, liikuntapaikkojenhoitaja Pentti Ahponen, 21 ääntä, Rakennetaan tulevaisuus yhdessä, THM, rehtori Maija-Leena Kemppainen, 32 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, esimies, sairaanhoitaja Sisko Kostiainen, uusi, 27 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, yrittäjä Ari Kärkkäinen, uusi, 24 ääntä, Kaikille tilaa, kapteeni evp Tuomas Kärkkäinen, 26 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, yhteisöpedagogi, nuorisotyönohjaaja Maija Huttunen, uusi, 25 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki, eläkeläinen Tuomo Pesonen, uusi, 20 ääntä, Rakennetaan tulevaisuus yhdessä, toimistosihteeri, eläkeläinen Merja Ruotsalainen, uusi, 22 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki ja yrittäjä, tradenomi Tuula Huvinen, 12 ääntä, Keskustalainen kirkkoväki.