Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

MTK Kiuruvedelle uusi sihteeri, Tuomo Tikkasen korvaa Sami Heinonen

MTK Kiuruveden uusi sihteeri on Sami Heinonen, joka tulee Wikli Groupille siirtyneen Tuomo Tikkasen tilalle. Lähivuosien suurimpia savotoita MTK-toiminnassa on niin sanottu järjestöremontti.

MTK Kiuruvesi piti maanantaina sääntömääräisen syyskokouksensa, jossa osanottajille esittäytyi uusi sihteeri, joskin monille hyvin tuttu viljakasvien viljelijä Sami Heinonen.
– Näinhän siinä pääsi käymään, että aiemmin syksyllä johtokunnan kokouksessa minua esitettiin tähän hommaan. Hieman puskista tämä tuli, mutta päätin kuitenkin ottaa haasteen vastaan, Heinonen myhäilee leppoisasti.
Aiemmin johtokunnan jäsenenä toiminut Heinonen sanoo olevansa sihteerin toimessa vielä melko kokematon.
– Paljonhan tässä varmaan tulee kaikkea uutta eteen ja paperihommat lisääntyvät. Onneksi on kuitenkin hyviä neuvoja saatavilla aiemmalta sihteeriltä eli Tikkasen Tuomolta, joka ehti hoitaa tätä hommaa noin kymmenkunta vuotta. Myös Kuopion päästä on sanottu, että rohkeasti vain kysymään neuvoa, jos siltä tuntuu.

MTK:n sihteerin tehtäviin kuuluvat ennen kaikkea tiedotustehtävät nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan sekä muun muassa jäsenkirjeiden laatiminen.
– Myös erilaisia edustamistehtäviä on luvassa sekä tapahtumien järjestämistä, sanoo Tuomo Tikkanen, joka siirtyi äskettäin Wikli Groupin toimitusjohtajaksi.
– Mielestäni on hyvä, että tähän tehtävään saadaan nyt uutta verta ja uusia näkökulmia. Lisäksi uusi työni on sen verran aikaa vievää, että jostain piti karsia. Niinpä ajattelin, että nyt on hyvä hetki siirtää sihteerin tehtävät jollekin toiselle.
Tikkanen aikoo kuitenkin jatkaa vielä MTK Kiuruvedessä kirjanpito- ja jäsenrekisteritehtävien parissa. Lisäksi hän on mukana muun muassa valtakunnallisessa jäsenpalveluvaliokunnassa.
– Sihteerin tehtävästä parhaana kokemuksena jäävät mieleen suhteet ja verkostot. Tehtävässä voi myös vaikuttaa paljon. Samille ei ole sen kummoisempaa ohjetta, kuin että tee omalla, hyväksi katsomallasi tavalla asiat, Tikkanen hymyilee.

SYYSKOKOUKSESSA päätettiin myös ensi vuoden jäsenmaksuista, jotka säilyvät ennallaan. Lisäksi hyväksyttiin talousarvio vuodelle 2019. Arvio ensi tilikauden tuloksesta on vajaat 90 000 euroa ja taseesta noin 3500 euroa.

MTK Kiuruveden johtokunnassa jatkavat Hannakaisa Heikkinen ja Hannu Kämäräinen. Uutena jäsenenä tulee Valtteri Nuutinen, joka korvaa erovuorossa olevan Matti Lappalaisen.
Toiminnantarkastajat ovat tämän vuoden malliin Matti Niskanen ja Jarno Kämäräinen, joiden varajäseninä toimivat Sisko Toivanen ja Eero Heinonen. Kokousedustajia MTK Kiuruvedellä tulee olemaan ensi vuonna 11 ja heillä jokaisella on myös varajäsen.

PUHEENJOHTAJANA toimii edelleen Jukka Huuskonen, joka korosti kokouksessa MTK Kiuruveden roolia paikallisten maatalousyrittäjien hyvinvoinnin edistäjänä.
– Esimerkiksi ilmastonmuutos on yhä kasvava haaste tulevaisuudessa. Yrittäjän ammattitaito ja jaksaminen korostuvat entisestään.
Myös niin sanottu järjestöremontti etenee MTK:ssa. Se on kokonaisuus, jossa jäsenmaksujärjestelmän uudistuksella ja toiminnan kehittämisellä rakennetaan yhtenäisempää ja yhteistyöhakuisempaa järjestöä. Remontti vaikuttaa myös yhdistysten sääntöihin.
Painopiste aiotaan kohdistaa toimintamallien ja toiminnallisten rakenteiden uudistamiseen. Keskeistä on hakea erilaisia yhteistyömahdollisuuksia yli organisaatiorajojen ja parantaa jäsenpalveluita.
Lisäksi rakennetaan toimintamalleja erityisesti kuluttajatyöhön, joilla pystytään hyödyntämään jäsenkunnan osaaminen edunvalvontatyössä.