Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Koko maakunnan yrittäjien etujen ajaja

KIURUVEDEN yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbelius valittiin Savon Yrittäjien puheenjohtajaksi viikonvaihteessa Kuopiossa. Arbelius voitti Iisalmen Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Ryhäsen äänin 44–38.

VALINTA tehtiin Savon Yrittäjien syyskokouksessa Kuopiossa IsoValkeisessa. Vuoden mittainen Savon Yrittäjien puheenjohtajan pesti alkaa Tarja Arbeliuksella vuoden 2019 alusta, jolloin tehtävänsä jättää nykyinen puheenjohtaja Yrjö Ronkainen.
Tarja Arbelius toimii lastensuojelualan yrittäjänä Sijaiskoti Satuniemi Oy:ssä Kiuruvedellä sekä Ihalan Tupa ja Polku Oy:ssä Iisalmessa. Hän on Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja.

ARBELIUS aloittaa Savon Yrittäjien puheenjohtajana hyvillä mielin. Hän jatkaa sitä työtä, mitä Savon Yrittäjien hallituksessa on tehty strategian ja hallinnon uudistamisessa ja vie informaatiota eteenpäin paikallisyhdistyksiin, joita on Savon Yrittäjissä kaikkiaan 25.
– Tavoitteena yhteiskuntavaikuttamisessa on saada yrittäjät istumaan oikeisiin pöytiin, Arbelius kiteyttää.
Arbelius näkee Savon Yrittäjät vastuullisena, yhteistyökykyisenä ja asiantuntevana yhteiskuntatoimijana, joka edistää maakunnallista ja koko Itä- Suomen kehittämistä.
Savon yrittäjien puheenjohtaja ajaa koko maakunnan yrittäjien etua, ei yksin Kiuruveden tai Ylä-Savon yrittäjien etua.
– Savon Yrittäjien tehtävä on myös olla välittävä ja innovatiivinen tuki paikallisyhdistyksille. Tätä kautta myös jäsenyritykset ja etenkin nuoret yrittäjät kokevat saavansa järjestöstä tukea ja näkevät sen tarpeelliseksi, Arbelius toteaa.
Arbelius sanoo olevansa muutosjohtaja. Puheenjohtajan tehtävässä hän haluaa panostaa myös viestinnän lisäämiseen ja jäsenpysyvyyteen.
Arbelius on myös kokoomuksen kansanedustajaehdokkaana. Hän sanoo aikaa löytyvän, sillä perheyrityksessä yhä enenevässä määrin hänen lapsensa ottavat vastuuta työstä.
Kiuruveden yrittäjäyhdistyksessä puheenjohtajaksi siirtyy varapuheenjohtaja Tomi Rönkkö.
Arbelius on toiminut hallituksen jäsenenä sekä Kiuruveden Yrittäjissä että Savon Yrittäjissä. Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtajana hän oli vuosina 2005–2008 sekä uudelleen vuodesta 2011 lähtien. Savon Yrittäjien varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2014 lähtien.
Arbeliuksella on kokemusta järjestötoiminnasta myös partiossa ja ammattiyhdistysliikkeessä. Arbelius on ollut myös kirkkovaltuustossa ja kaupunginvaltuustossa.
Savon Yrittäjien varapuheenjohtajiksi vuodelle 2019 valittiin Merja Korkalainen, Matti Leppälä ja Jukka Ryhänen.