Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Yhdessä on kivempaa kuin yksin

Yhdessä on kivempaa kuin yksin

KIURUVESI lähtee mukaan Iisalmi ja tienoot -matkailumarkkinointiin ensi vuoden alusta. Sopimus on viisivuotinen ja se jatkuu kalenterivuoden kerrallaan, ellei sitä irtisanota aiemmin.

KIURUVESI alkaa tehdä ensi vuoden alusta matkailumarkkinointiyhteistyötä Iisalmen, Lapinlahden, Sonkajärven ja Vieremän kanssa.
Yläsavolaisten yhteinen ponnistus tunnetaan nimellä Iisalmi ja tienoot. Sitä koordinoi matkailumarkkinointityöryhmä, joka on Iisalmen keskustan kehittämisyhdistys Iiden ry:n alaisuudessa toimiva jaosto.
Kiuruveden sopimus on viisivuotinen ja se jatkuu kalenterivuoden kerrallaan, ellei sitä irtisanota aiemmin.
Kiuruveden kaupungin yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhosen mukaan Kiuruvesi haluaa saada enemmän näkyvyyttä ja tehostaa markkinointiaan.
– Perinteiset keinot eivät ole enää yhtä toimivia kuin ennen, joten tällöin kaivataan yhteistyötä.
– Kiuruvettä halutaan tuoda esille potentiaalisena matkailukohteena, jotta tänne saataisiin lisää matkailutuloja. Tarkoituksena on tuoda esille kaupungin laadukkaat tapahtumat sekä monipuolinen kulttuuri- ja liikuntatarjonta.
– Sopimuksen kautta saadaan myös toimivat myynti- ja markkinointikanavat. Samalla alueen aktiviteetteja sekä tuotteita saadaan lisättyä ja monipuolistettua. Lisäksi tarkoituksena on taata tapahtumatuotannon ympärivuotisuus ja valtakunnallisesti tunnettu matkailualue sekä tehdä meistä haluttu yhteistyökumppani.
– Yksi tarkoitus on, että sopimuksella eri kuntien kanssa saadaan alueen matkailuelinkeinoa sekä yrittäjien välistä yhteistyötä vahvistettua ja kasvatettua.
Yhteistyö tulee Parkkonen-Suhosen mukaan taloudellisestikin paremmaksi ratkaisuksi kuin yksin yrittäminen.

YLÄSAVOLAISET matkailutoimijat kokoontuivat tiistaina Kiuruvedelle hotelli-ravintola Siniseen Helmeen, jonka yrittäjä Jaana Saastamoinen suhtautuu uuteen yhteistyöhön toiveikkaana.
– On tärkeää, että Kiuruvesi lähtee mukaan tällaiseen kuntarajoja ylittävään toimintaan. Toivottavasti mahdollisimman moni yritys innostuu tästä.
– Esimerkiksi me olemme olleet alusta alkaen mukana By Iisalmessa ja aiomme olla myös jatkossa. Meidän lähipaikoista Haapaniemen matkailu ja Runnin kylpyläkin ovat mukana siinä.
– By Iisalmi on antanut meille paljon: muun muassa koulutuspäiviä, opintomatkoja ja kokouksia. Erilaisia juttuja on niin paljon kuin vain ehtii käydä. Esimerkiksi muutama viikko sitten tuli oltua Tervon Lohimaassa Visit Finland -koulutuksessa. Siellä oli kiintoisaa juttua pohjoismaisesta yritysyhteistyöstä.
– Hyvillä mielin otan siis vastaan tämän, että Kiuruvesi lähtee Iisalmi ja tienoot -yhteistyöhön. Toivon mukaan tulevaisuudessa päästään enemmänkin osallistumaan kaikkiin hyödyllisiin tapahtumiin, Saastamoinen sanoo.

SININEN Helmi on tehnyt yhteistyötä myös paikallistasolla pitopalvelu Lunan kanssa.
– Siitäkin on jäänyt hyvät kokemukset ja yhteistyötä on tarkoitus tiivistää ensi vuonna, Saastamoinen sanoo.
Lunan yrittäjä Jenna Tasso on samoilla linjoilla.
– On aina kivempaa tehdä asioita yhdessä kuin yksin. Niinpä Iisalmi ja tienootkin kuulostaa hyvältä jutulta. Itse näen asian siten, että mitä enemmän näkyvyyttä ja uusia asiakkaita on mahdollista saada, niin sen parempi, Tasso pohtii.