Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Paljon kiitoksia ja hyvää jatkoa tehogimmalle

PALJON kiitoksia! Hyvää jatkoa! Reipasta menoa, hyviä vuosia. Minna, sä oot tehogimma! Näillä sanoilla Nivan koulun kaikki 380 lasta lauloivat rehtori Minna Liljan läksiäisissä Nivan koulussa perjantaina.

JÄÄHYVÄISJUHLA oli täynnä tunnetta. Rehtori Minna Lilja oli selvästi tykätty ja arvostettu rehtori ja kollega Nivan koulussa 14 vuotta.
Minna Lilja siirtyy johtamaan Keravanjoen yhtenäiskoulua tämän viikon perjantaista alkaen. Koulussa on nyt vajaa 800 oppilasta, mutta jatkossa noin tuhat, kun uusi koulurakennus valmistuu 2021.
Minna Lilja sanoi kiitospuheessaan olevansa sanaton kaikesta perjantain aikana saamistaan muistamisista ja huomionosoituksista.
– Nyt minua itkettää! Olen onnellinen siitä, että olen saanut olla täällä rehtorina, sanoi Lilja koulun täpötäyhdessä juhlasalissa.
Lilja kiitti kaikkia oppilaita, työkavereita, luottamushenkilöitä ja läsnäolijoita mukana olosta.
– Nämä 20 vuotta työelämässä ovat olleet opettavaiset. Siitä suurimman osan olen ollut opetustoimessa. Olen saanut tosi hyvät eväät lähteä maailmalle. Se uusi maailmani on Keravalla. Lähden sinne haikealla mielellä, mutta olen myös innokas ja odottavainen. Olen kerran käynyt jo Keravalla ja vastaanotto oli tosi kiva. Aloitan hyvillä mielin perjantaina uudessa koulussa ja uusien työkavereiden kanssa työskentelyn, puheli Lilja jäähyväisväelle.
Lilja kertoi tekevänsä viikot töitä Keravalla ja palaavansa Kiuruvedelle viikonloppuisin ja lomilla. Liljan miehellä Jari Hyvösellä on maatila Kiuruvedellä.
– Minulla ei ole vuoteen lomia, mutta vuoden kuluttua tulen teitä tervehtimään, kun on eteläisen Suomen hiihtoloma, lupasi Lilja.
– En osaa edes tarpeeksi kiittää, mitä olen saanut tänään kokea, Lilja hehkutti.

LILJA kehoitti lapsia unelmoimaan, etsimään omia intohimoja ja toteuttamaan niitä, ettei kiikkustuolissa tarvitse harmitella, että jotain jäi tekemättä.
– Mutta pitäkää myös järki päässä.
Nivan koulun vararehtori Juha Nousiainen sanoi, että Minna Liljassa riittäisi kompetenssia isompiinkin saappaisiin.
– Menetämme sinussa hyvän ja pidetyn esimiehen ja työkaverin suuremmille estradeille. Keravalaiset saavat sinusta ahkeran, tunnollisen, osaavan, oikeudenmukaisen ja henkisesti ja fyysisesti vahvan rehtorin. Toivomme sinulle hyvää jatkoa Keravalla. Vaikka sinulla ei ole tapana peräpeiliin katsella, toivomme, että vaikka lähdet Kiuruvedeltä, Kiuruvesi ei lähde sinusta, olet tervetullut käymään Nivalla.
Lukion rehtori Arja Pentikäinen muisti Minna Liljaa toisen topakan naisen, kirjailija Minna Canthin, sanoin: ”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuolutta elämää”.
– Sitä sinä elät, rohkeaa ja uusiin haasteisiin käyvää elämää.
Kaupunginjohtaja Jarmo Muniekka kuvaili Liljaa monipuoliseksi ja opinhaluiseksi ihmiseksi.
– Opinhaluinen olet kuin oppilaasi. Lähtösi on meille menetys, tervetullut olet aina Kiuruvedelle, sanoi Muiniekka.