Uutiset Kiuruvesilehti

Huumeita tyrkytetty yläasteikäisille Kiuruvedellä

ITÄ-SUOMEN poliisin saamien tietojen ja esitutkinnassa tehtyjen havaintojen mukaan ryhmä nuoria henkilöitä, joista osa on alaikäisiä, on välittänyt huumeita Kiuruvedelle yläasteikäisille tyrkyttämällä. Huumausaineet, joista on tullut tietoa, ovat ainakin kannabis ja LSD. Myös melatoniinin käytöstä tässä yhteydessä on tullut tietoa, mikä ei ole uusi ilmiö. Melatoniinin käyttö voi liittyä esimerkiksi huumeiden aiheuttamiin masennus- ja unioireisiin.

Poliisi on käynnistänyt myös Kiuruveden huumeiden välityksestä esitutkinnan ja pyytää yleisöä ilmoittamaan havainnoistaan ja muuten saamistaan tiedoista poliisille, poliisin vihjesähköpostiin tai vihjepuhelimeen (tallentaa jätetyn ääniviestin): vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi ja 0295 415 232.

PARASTA olisi tietysti, jos asiaan liittyvät henkilöt ottaisivat itse yhteyttä poliisiin. Se tulee esitutkinnan edetessä eteen joka tapauksessa. Asioiden oma-aloitteinen selvittäminen katsotaan yleensä lieventäväksi seikaksi rangaistusta määrättäessä. Huumeiden välittäminen lapsille täyttää helposti törkeän huumausainerikokseen tunnusmerkistön. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eriasteisista huumerikoksista jo useasta henkilöstä, pakkokeinojen avulla on saatu näyttöä rikoksista ja tuloksekkaita kuulustelujakin on tehty.

POLIISI tiedottaa asiasta nopeasti, jotta vanhemmat osaisivat heti puuttua ilmiöön, valvoisivat lapsiaan ja jotta yleisöltä saataisiin lisää tietoa ilmiöstä ja henkilöistä, jotka siihen liittyvät.

POLIISIN neuvo yleisölle on hankkia tietoa aiheesta, mm https://irtihuumeista.fi/ tai googlen kuvahaku hakusanayhdistelmällä "kannabis piippu" antavat hyvää tietoa.