Uutiset Kiuruvesilehti

Kiuruvedellä vähemmän kolareita kuin Iisalmessa

KIURUVEDELLÄ liikennevahinkoja sattui maan keskiarvoa vähemmän vuonna 2017. Kiuruvedellä liikennevahinkoja oli toissa vuonna 133. Asukaslukuun suhteutettuna vahinkoja sattui tuhatta asukasta kohti 15,9.
Liikennevahingoissa vammautui tai kuoli Kiuruvedellä 34 henkilöä.
Kiuruvedellä ulkopaikkakuntalaisten osuus liikennevahingoissa oli pienempi kuin muissa Ylä-Savon kunnissa. Naapurikunta Iisalmi ylsi vahinkokuntien top 10 -listalla kymmenenneksi.
Kiuruvedellä sattui liikenteessä neljä kuolemantapausta vuosina 2015–2018. Yksi ABC-risteyksessä, yksi S-marketin kulmilla ja kaksi Iisalmentiellä.
Tieliikennevahinkotilastossa on kyse vuonna 2017 liikennevakuutuksesta vakuutusyhtiöiden korvaamista liikennevahingoista.
Vuoden 2018 tammi-joulukuussa koko maassa poliisin tietoon tuli kaikkiaan 4 281 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 233 ja loukkaantui vakavasti 829 henkilöä. Vuonna 2017 vakuutusyhtiöt korvasivat liikennevakuutuksesta 94 696 liikennevahinkoa. Henkilövahinkoja oli yhteensä 17 904.
Yleisimpiä vahinkotyypit kaskovahingoissa olivat peruutusvahingot ja peräänajot. Vahingoista yli 40 000 sattui parkkipaikoilla. Viikonpäivistä perjantaisin sattuu eniten liikennevahinkoja. Perjantaille tiivistyy paljon liikennettä muutamille iltapäivän ja alkuillan tunneille, kun liikkeellä ovat sekä töistä palaavat että viikonlopun menomatkalle lähtijät. Perjantaisin tehdään paljon ostoksia viikonlopuksi, jolloin myös pysäköintialueilla tapahtuu paljon vahinkoja.
LähiTapiolan asiakkaat ilmoittivat yhtiölle vuonna 2018 yhteensä 200 227 liikennevahinkoa. Liikennevakuutukseen ilmoitettiin 34 612 vahinkoa. Lopuissa, 165 615 vahinkoilmoituksessa, korvaushakemus kohdistui kaskovakuutukselle. Yleisimmät vahinkotyypit vakuutuslajeittain ovat lasivahinko, autopalvelu ja kolarointi. Viime vuonna LähiTapiola Idän asiakkaat ilmoittivat 8 043 liikenne- ja kaskovahinkoa. Vakuutusyhtiön alueella asiakkaiden autokannan ikä on korkea, 13,4 vuotta.
Ilmoitetut vahingot vakuutusturvittain (liikenne- ja kasko kaikki ajoneuvolajit): autopalvelu (hinaus huoltoon) 2223, hirvieläinvahinko 108, ilkivalta 137, kolarointi 1789, lasivahinko 1574, liikennevahinko (liikennevakuutus) 1599, luonnonilmiö (esim. raesade) 18, palovahinko (usein työkone) 68, pysäköintivahinko (parkkiturva) 23, varkaus 85.