Uutiset Jaana Selander

Keskustan Hannakaisa Heikkinen suosituin ehdokas lukion vaaleissa

KESKUSTAN Hannakaisa Heikkinen sai 17 ääntä lukiossa järjestetyssä eduskuntavaalissa maanantaina. Äänioikeutettuja olivat ne opiskelijat (67 opiskelijaa), joilla ei ollut vielä äänioukeutta varsinaisissa vaaleissa. Ääniä annettiin 47, joten äänestysprosentti oli 70,2. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2015 Heikkinen sai Kiuruveden lukiolaisilta 29 ääntä, äänestysprosentti oli 78,3.
Paavo Lappalainen Seitsemän tähden liikkeestä sai 6 ääntä, Jaakko Ikonen (SDP) 5 ääntä, Tarja Arbelius (kok) 4 ääntä, Markku Eestilä (kok) 4 ääntä, Pia Punkki (ps) 2 ääntä, Wilma Poutanen (vihr) 2 ääntä, Rauno Pikkarainen (vas) yksi ääni, Toni Kallioinen (SKP) yksi ääni, Veera Willman (vihr.) yksi ääni ja Sari Essayah (kd) yksi ääni.

KESKUSTA sai 17 ääntä, Kokoomus 8 ääntä, Seitsemän tähden liike 6 ääntä, SDP 5 ääntä, Vihreä liitto 3 ääntä, SKP 2 ääntä, Perussuomalaiset 2 ääntä, Sininen tulevaisuus yksi ääni, SKP yksi ääni, KD yksi ääni, Vasemmistoliito yksi ääni.