Uutiset Jaana Selander

Huutokauppa ei tuottanut vielä tulosta

POHJOIS-SAVON Osuuspankki ei saanut vielä kaupaksi Kiinteistö Oy Elonkulman omistamaa Liikekulma-kiinteistöä. Kiinteistö oli huutokaupattavana huutokaupat.com-sivulla vajaan kuukauden. Kiinteistön pohjahinta oli 50 000 euroa.

Pohjois-Savon Osuuspankin varatoimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen vahvistaa tiedon ja kertoo pankin tavoitteena olevan edelleen rakennuksen myymisen.
– OP Kodin välittäjä Jaakko Korpela on esitellyt rakennusta ja kiinnostuneita on ollut useampia. Heidän kanssaan tullaan käymään keskusteluja ja neuvotteluja, josko heistä löytyisi ostosta kiinnostuneita, Vepsäläinen sanoo.
Kiinteistö Oy Elonkulma on sataprosenttisesti Pohjois-Savon Osuuspankin omistama kiinteistöyhtiö.
– Pankin tavoite on luopua niistä kiinteistöistä, joissa pankilla ei ole toimintaa. Tämä Elonkulma on yksi sellainen kiinteistö.
Vepsäläinen toivoo, että Elonkulman tilanne saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti.
Kiuruveden keskustassa sijaitseva liikekiinteistö Elonkulma (maapohja, rakennukset ja liittymät) on keskeisellä paikalla. Liiketiloja rakennuksessa on seitsemän, asuntoja kolme, toimistohuoneisto ja kolme varastoa, yhteensä 2611 neliötä. Huoneistoista 11 myydään vuokrattuina, muut kolme ovat vapaina.
Päärakennus on valmistunut alun perin vuonna 1938. Sitä on laajennettu vuonna 1962. Kylmä varastohalli on valmistunut vuonna 1979.
Peruskorjauksia tehty mm. 2013, jolloin julkisivu rapattiin, alakerran ikkunat huollettiin ja sokkelia korjattiin, vuonna 2017 lämmönvaihdin (kaukolämpö) uusittiin, samoin yläkerran ikkunat. Vuonna 2005 pankin puoli saneerattiin laajamittaisesti.
Yhtiössä on uusittu niin käyttövesi- kuin lämminvesiputkistoja ja sähköjä, mutta laajamittaista LVI-saneerausta yhdellä kertaa ei ole tehty.
Lämpöä rakennus kuluttaa noin 33000 euroa/vuosi (keskimäärin 2 750 euroa/kuukausi).
Vanha osa on kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti tai taajamakuvan kannalta arvokas rakennus, jonka ominaispiirteet tulee korjaustöissä säilyttää.