Uutiset Jaana Selander

Eläinsairaalalle pääomalainaa, toiveissa saada erikoiseläinlääkäri

SAVON eläinsairaala oy saa Kiuruveden kaupungilta 20 000 euron pääomalainan. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä yhtiön toisena pääomistajana on käynyt yhtymähallituksen kokouksessa vaihtoehtoiset etenemismallit läpi ja tehnyt päätöksen myöntää eläinsairaalalle 20 000 euron pääomalainan, mikäli Kiuruveden kaupunki lähtee vastaavalla summalla mukaan. Pääomalainan ehtona on, että erikoistumiskoulutuksen jatkuvuus turvataan.

YHTIÖ ei ole toistaiseksi onnistunut palkkaamaan useista ja pitkäkestoisista yrityksistä huolimatta erikoiseläinlääkäriä tekemään praktiikkaa eläinsairaalalla ja ohjaamaan erikoistuvaa eläinlääkäriä.
Nyt on kuitenkin valoa tunnelin päässä, Savon eläinsairaalan toimitusjohtaja Pirjo Manninen Omni Oy:stä kertoo, että erikoiseläinlääkärin praktiikasta on ollut kiinnostunut kolme kandidaattia. Toiveissa on, että toiminta saataisiin käyntiin syksyllä.
Nikulan eläinklinikka on toiminut tiloissa parina päivänä viikossa.
Yhtiöllä oli vuoden 2017 tilinpäätöksessä tappioita taseessa 211 736 euroa ja yhtiöjärjestyksen/sääntöjen mukainen rahasto 79 100 euroa. Oma pääoma oli miinuksella 53 536 euroa. Kiuruveden omistusosuus eläinsairaalasta on 37,93 prosenttia.
Kiuruveden omistusosuus eläinsairaalasta on 37,93 prosenttia.