Uutiset Kiuruvesilehti

Kunnanlääkärit Kiuruvesi Oy lopettaa toimintansa

KUNNANLÄÄKÄRIT Kiuruvesi Oy ja Kunnanlääkärit Sonkajärvi Oy tiedottivat maanantaina lopettavansa toimintansa.
Kiuruveden ja Sonkajärven Kunnanlääkäreiden asiakkaat palaavat 1. elokuuta alkaen Ylä-Savon SOTE:n asiakkaiksi, koska kumpikaan yhtiö ei hakeudu palvelusetelituottajaksi Ylä-Savon uuteen palvelusetelihankkeeseen.
Ylä-Savon Sote päätti jatkaa palveluseteliä viidellä kuukaudella. Kunnanlääkäreistä kerrotaan, että tuo aika on liian lyhyt pitkäjänteisten hoitosuhteiden kehittämiselle ja lisäksi palvelusta maksettavaa korvausta alennettiin vuoden 2016 tasosta yli 27 prosenttia.
– Päätös lopettamisesta on henkilöstölle raskas. Visiona on ollut hoitaa pitkäjänteisesti ihmisiä alueella, jonka on pitkään tiedetty kärsineen perusterveydenhuollossa erityisesti lääkäripulasta. Palveluseteli on tarjonnut modernin työkalun ongelman helpottamiseen ja tulokset ovat olleet hyvin positiivisia. Henkilöstön huolena on asiakkaiden hoidon jatkuvuus, joka on toteutunut yhtiöiden toimintavuosien aikana erinomaisesti, kertoo vastaava lääkäri Sami Salminen.
Kunnanlääkärit Kiuruvesi Oy aloitti 17.1.2017 perusterveydenhuollon lääkäripalvelut osana Ylä-Savon SOTE:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön perusterveydenhuollon valinnanvapauskokeilua. Yritys tarjosi ensimmäisenä Suomessa perusterveydenhuollossa kaikille kansalaisille vaihtoehdon julkiseen terveydenhuoltoon. Kunnanlääkärit Sonkajärvi Oy aloitti toimintansa samassa kokeilussa elokuussa 2017, avaten myöhemmin yksiköt myös Iisalmeen, Sukevalle ja Rautavaaralle.
Toimintansa aikana Kunnanlääkärit-yrityksille on muodostunut vakiintunut asiakaskunta. Palvelua käyttäneitä asiakkaita on alueella ollut kokeilun aikana noin 5000. Lääkärikäyntejä on kertynyt noin 25 000.