Uutiset Jaana Selander

Iskelmäviikko täytti odotukset, konserttikävijöitä 45 000

KIURUVEDEN 21. Iskelmäviikko onnistui hyvin. Karavaanareita tuli 780 vaunukuntaa, noin 30 enemmän kuin viime vuonna. Konserttikävijöitä oli noin 45 000. Lähes saman verran kuin viime vuonna. Artistivalinnat saivat kiitosta ja myynti kävi hyvin tapahtumassa kuin sen ulkopuolella.

KARAVAANAREITA tuli Kiuruvedelle tänä vuonna ennätysmäärä. Ennakkovarauksia tehtiin 622, extemporee Kiuruvedelle tuli 158 vaunukuntaa.
– Ensi vuonna karavaanarialue avataan jo maanantaina. Näin tapahtuma-aika pitenee. Meidän pitää markkinoida paremmin bussikuljetusta Kiuruvedeltä Pyhäsalmen suurlavalle. Nyt siellä oli yleisöä 800 ja parkissa sata vaunukuntaa, tapahtumajohtaja Juha Vartiainen kertoo.
Yleisömäärissä keskiviikkona ja torstaina päästiin viimevuotisiin lukemiin, Vartiaisen laskelmien mukaan perjantain ja lauantain osalta jäätiin hieman viime vuoden yleisömääristä ja juomamyynnistä.
– Kokonaisuuteen voi kyllä olla tyytyväinen, ainoastaan perjantain ja lauantain myöhäisillan ohjelmien rakentamisessa riittää haastetta, kiteyttää Vartiainen.
Yleisö kiitteli myös screenejä, suuria tietokonenäyttöjä, joista saattoi seurata artistien esiintymistä vip-teltassa ja ravintolan puolella.
Sää oli tänä vuonna Vartiaisen mukaan parempi kuin viime vuonna, jolloin oli erittäin kuuma.
– Ihmiset olivat virkeämpiä, mutta toisaalta juomaa ei mennyt niin paljon kuin kesällä 2018. Sadetta saatiin vain ennen avajaisia, mutta jos avajaisissa ei sada, tulee huonot juhlat, joten sekään ei haitannut.
Järjestyshäiriöitä ei ollut sen jälkeen, kun poliisit toivat juontaja Sari Tammisen näytösluonteisesti avajaisiin.
– Monet kävijät ja artistit ihmettelivät, miten Iskelmäviikolla voi olla niin hieno vastaanotto. Savolainen lupsakkuus on ilman muuta myyntivalttimme. Myös visuaalinen ilme, äänentoisto ja uusi tanssiparketti noteerattiin myönteisesti.
Ohjelmavalinnatkin saivat kiitosta. Suosituin oli Diandra, häntä oli katsomassa niin aikuista yleisöä kuin pieniä faneja, sillä IskelmäAreenalle alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Myös Isto Hiltusesta tykättiin, samoin Pepe Willbergistä ja Teemu Roivaisesta.
– Vähällä oli, etteivät Matti ja Teppo peruneet esiintymistään, sillä heillä oli kova flunssa. Veljekset eivät antaneet haastattelua edes Ylelle, joka teki tapahtumasta ohjelmaa A-studioon torstaista lauantai-iltaan.
Vip-aluetta hyödynsi saman verran ihmisiä kuin viime vuonna. Vartiaisen mukaan vip-alue ei ole bisnes, mutta hyvä palvelu.
Talkoolaisia oli sama määrä kuin viime vuonna, noin 300.

TÄNÄ vuonna Iskelmäviikko-kuhina alkoi jo tiistaina, kun SenioriMestari-laulukilpailu käynnistyi Kiurusalissa.
– Iskelmäviikko näkyi katukuvassa, torilla oli väkeä, samoin Puistolassa. Kesäteatterissakin oli esityksiä.
Ensi vuonna Iskelmäviikko on 16.–20.7. Puolet artisteista on jo varattu, luvassa on muun muassa juhlavuosikonsertteja.

YRITTÄJÄ Ari Kärkkäinen pyöritti Iskelmäviikolla Puistolan alueella pubia ja kahvilaa, myynti oli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.
Kärkkäinen kertoo saaneensa palveluistaan vain pelkkää kiitosta, alue on lyönyt itsensä läpi. Esimerkiksi lasten lauantaihin osallistui 400 ihmistä.
Kärkkäinen toivoo, että ensi vuonna Niemistenkadusta saadaan iskelmäkatu, joka elää kellonaikojen mukaan.
– Puistolan henki on yhtä kuin yhteistyön henki. Siitä kateus on kaukana. Juuri lyötiin lukkoon Elohulinat-tapahtuma 17.8.
Vaatekauppa Hannun yrittäjä Reetta Hyvärinen luonnehti Iskelmäviikon myyntiä toiseksi joulumyynniksi.
– On ollut ilo kuulla, että asiakkailla on pitkät perinteet tulla Iskelmäviikolle ja samalla reissulla ovat jo vuosia käyneet Hannun kaupassa. Parhainta on se, että perinteet jatkuvat, palvelua arvostetaan ja aina löytyy päälle jotain kivaa, kenties erilaista, mitä kotikaupungissa on tarjolla. Ilolla myös puetaan ja avitetaan artisteja, milloin on kiireessä jäänyt vyö kotiin tai tarvitaan lisää esiintymiskampetta.
Myös Style by Sannan yrittäjä Sanna Mannisella oli todella kiire viikko.
– Ihmisiä oli hyvin liikkeellä ja kaikki olivat hyväntuulisia. Iskelmäviikolla oli erittäin positiivinen vaikutus myyntiin.
Kesäteatteri Eerolassa kävi Iskelmäviikolla 425 katsojaa, eniten torstaina.