Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Aku Laatikainen

Huttunen hurjasteli kakkoseksi Jyväskylässä

Huttunen hurjasteli kakkoseksi Jyväskylässä. Voittokin oli lähellä, kun Jari Huttunen hävisi MM-rallissa WRC2-luokan ykkössijan ainoastaan 14 sekunnilla. Huttunen jatkoi hyvien sijoitustensa sarjaa Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokassa.
Vuoden 2017 luokkavoitto ja viime vuoden kakkossija saivat nyt seurakseen toisen sijan, kun Huttunen ajoi viime sunnuntaina rallin maaliin 14 sekuntia venäläisen Skoda-kuljettaja Nikolay Gryazinin jälkeen.
WRC2-luokan kolmanneksi sijoittui Ruotsin Johan Kristoffersson Volkswagenilla.
Huttunen kellotti kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa WRC2-luokan erikoiskoepohjat kolme kertaa. Autona heillä oli Hyundain i20 R5.
Huttusen matkantekoa rallin aikana hidasti muun muassa rengasrikko kisan seitsemännellä erikoiskokeella perjantaina. Hän jäi kyseisellä pätkällä luokan pohja-ajasta 53 sekuntia.

TOISEN kerran Huttusella oli ylimääräistä ohjelmaa lauantaina Leustun erikoiskokeella, kun WRC2-luokkaa selvästi johtanut ranskalainen Skoda-kuljettaja Pierre-Louis Loubet ajoi ulos ja putosi neljänneksi, yli kuuden minuutin päähän kärjestä.
Ranskalaisen ulosajo vaikeutti myös Huttusen matkantekoa.
– Olisi tultu kovempaakin, mutta puolessavälissä pätkää meille näytettiin, että Loubetia nostetaan tielle. Siinä hävittiin aika paljon, Huttunen kertoi.
Muutoin lauantai oli Huttusen mukaan ongelmaton, joskin hän ihmetteli miksi ei päässyt iltapäivän erikoiskokeilla lujempaa. Aamupäivän lenkki sujui paremmin ja hän onnistui muun muassa suosikkierikoiskokeellaan Päijälässä.
– Iltapäivällä jäimme liikaa, enkä oikein tiedä miksi, Huttunen harmitteli.

SUNNUNTAINA Huttunen ja Gryazin jatkoivat tiukkaa sekuntitaistoa voitosta, joka kääntyi lopulta 14 sekunnin turvin venäläiselle.
Gryazinin voitto oli Suomen MM-rallin historian ensimmäinen venäläiskuljettajan saavuttama ykkössija.
Jari Huttusellekin kakkossija oli varsin makea, sillä aiemmin tällä kaudella MM-rallit ovat menneet kiuruvetiseltä poskelleen. Sekä Ruotsissa että Portugalissa Huttunen keskeytti WRC2-luokassa ulosajojen vuoksi.
– Lopputulos Jyväskylästä on hyvä ja olen ihan tyytyväinen omaan ajooni. Tämä sujui niin sanotusti pelikirjan mukaan.
– Mielestäni tämä kisa meni ajollisesti paremmin kuin viime vuonna, mutta silloin selvisimme ilman rengasrikkoa, joka tänä vuonna maksoi meille liikaa aikaa.
– Sille ei oikein voinut mitään, sillä ajourassa oli kivi, johon osuimme ja vasen takarengas hajosi, Huttunen sanoi.
Yleiskilpailun Jyväskylässä voitti virolainen Toyota-kuljettaja Ott Tänak. Toinen oli Esapekka Lappi Citroenilla ja kolmas Jari-Matti Latvala Toyotalla. Jari Huttusen sijoitus yleiskilpailussa oli 11:s.

HUTTUSEN kausi on ollut tähän mennessä värikäs, sillä hän on ehtinyt Ruotsin, Portugalin ja Suomen MM-rallien ohella osallistumaan Englannin Pirelli-ralliin, Puolan EM-ralliin sekä Riihimäen ja Seinäjoen SM-ralleihin.
Paras saavutus on ollut Seinäjoen rallin voitto Hyundain WRC-autolla ja kakkossija Riihimäellä samalla menopelillä.
Puolassa hän oli niin ikään toinen ajettuaan Hyundain R5-autoa ja nyt Jyväskylästä tuli oman luokan toinen sija Hyundain R5:n ratissa.
Ruotsin MM-rallissa Huttunen ohjasti Skoda Fabia R5:tä ja siellä hän ajoi kertaalleen jopa yleiskilpailun pohja-ajankin yhdellä erikoiskokeella ennen keskeytystään. Portugalissa kiuruvetisellä oli allaan Hyundai R5.
Seuraavasta rallista ja ajettavasta autosta Huttusella ei ole tällä hetkellä vielä mitään tietoa.