Uutiset Aku Laatikainen

Tommi Remes viides Kalevan kisoissa

KIURUVEDEN Urheilijoiden Tommi Remes sijoittui viime vuoden tapaan viidenneksi Kalevan kisojen miesten moukarinheitossa. Remeksen paras heitto finaalissa kantoi 70,96, joka tuli toisella kierroksella.
Remeksen sarja Lappeenrannan Kimpisen kentällä oli tasainen, sillä hänen muut heittonsa olivat 69,99, 70,36, 70,25 ja 70,01. Yhden heiton Remes astui yli.
Kultaa vei puolustava mestari, Someron Esan Henri Liipola, joka sinkosi lekansa 73,29 metriin. Suomen mestaruus oli hänelle jo kolmas peräkkäinen. Hopeaa otti Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas tuloksella 73,17 ja pronssia Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen, jonka paras heitto kantoi 72,15.
Neljäntenä Remeksen edellä oli Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola tuloksella 71,84.

KARSINNASSA Remes oli koko joukon paras. Hän heitti ainoana yli 70 metriä tuloksella 70,31. Karsintaraja finaaliin oli 63,50.
– Kyllähän se syö miestä, kun mitali oli taas kerran otettavissa, mutta vieläkään sitä ei tullut. Sarja oli toki tasainen, mutta harmillisesti huippuheitto jäi uupumaan.
Remeksen parhaat tulokset Kalevan kisoista ovat nyt kaksi nelossijaa ja kaksi vitossijaa.
Hän aikoo kilpailla seuraavan kerran Helsingin Eläintarhan kentällä Eltsun Tähtikisoissa 22. elokuuta.
– Loppukauden tavoitteena on saada mahdollisimman pitkiä heittoja ja mielellään se uusi oma ennätys. Muuten en ole vielä sen tarkemmin loppukauden askelmerkkejä miettinyt.