Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Vilma Lyydia keskeytti päätösmatkalla – Neymarille voitto ja kolmossija

KIURUVETISEN tamman Vilma Lyydian taival Lahden Kuninkuusravien kuningatarkilpailussa päättyi sunnuntain 3100 metrin päätösmatkalla keskeytykseen.
Tätä ennen Vilma Lyydia oli kokonaiskilpailussa kuudentena ja erityisen hyvin se pärjäsi 2100 metrin avausmatkalla lauantaina. 11-vuotias tamma juoksi Tuomas Pakkasen ohjastamana sisäradalla kolmanneksi ja eroa voittaneeseen Sävel-Taikaan tuli vain 0,4 sekuntia.
Sunnuntaina ravatulla maililla Vilma Lyydia oli puolestaan seitsemäs. Tähän matkalle Vilma Lyydian lähtörata kahdeksan oli varsin hankala.
Kuningattareksi juoksi Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva. Toinen kokonaiskilpailussa oli Sävel-Taika ja kolmas Piskon Pouta.
12 tammasta kahdeksan selvitti kokonaiskilpailun kunnialla loppuun. Liisan Tulilintu hylättiin kahdella ensimmäisellä matkalla ja ennakkosuosikkeihin lukeutunut Juliette Lax keskeytti kilpailun avausmatkan jälkeen, koska tamman hankositeeseen tuli vamma.
Vilma Lyydian ohella Huimariina joutui keskeyttämään päätösmatkalla.
Ravikuninkuuden vei nimiinsä Tähen Toivomus, jota ohjasti Henri Bollström. Seuraavat oriit olivat toiseksi tullut Välkyn Tuisku ja kolmanneksi yltänyt Caijus.

LAHDEN Jokimaan radalla käytiin myös muita kovatasoisia lähtöjä. Niissä kiuruvetisen Sami Mykkäsen valmentama ruuna Neymar menestyi pääsemällä rahasijoille. Lauantaina se oli kolmas ja sunnuntaina ykkönen. Neymarin ohjastajana toimi Tuomas Pakkanen.