Uutiset Jaana Selander

PLG Oy hakee uusia työntekijöitä, Kiuruvedellä nyt useita avoimia työpaikkoja

LASINVALMISTAJA PLG Oy tarvitsee uusia työntekijöitä Kiuruveden tehtaalle. Tuotantoon haluttaisiin heti kaksi uutta työntekijää. Kiuruvedellä on tällä hetkellä auki toistakymmentä työpaikkaa.

PLG:llä on puutetta osaavista tuotantotyöntekijöistä.
– Alkuun ei tarvita muuta kuin reipasta innokkuutta, jatkossa enemmän teknistä osaamista, meillä on tietyt suunnitelmat lisätä automaatiota, ja sitä silmällä pitäen pitää osata ottaa koneita käyttöön, tosin koulutus tulee meidän puolesta, kertoo toimitusjohtaja Tommi Nousiainen PLG Oy:stä.
Kiuruveden tehtaalla on tällä hetkellä 15 työntekijää ja Haapajärvellä 28. PLG Oy työllistää kaikkiaan vajaa 50 työntekijää.
– Haapajärvellä meillä on myös tarvetta uusille työntekijöille, mutta haemme tekijät sieltä.
PLG aloitti Kiuruveden yrityskiinteistöjen vuokralaisena niin sanotun puuyrityshautomon tiloissa vuonna 2009, vuonna 2015 yritys laajeni ja vuonna 2018 yritys lunasti hallin itselleen.
– Tässä on tonttia laajentamiselle, jatkosuunnitelmista ei osaa sanoa vielä mitään varmaa, eteenpäin pitäisi yrityksen kasvaa, mielessä on jo seiniä revitty. Automaatiotason nosto on seuraava hanke. Onnellisten tähtien alla on saatu kulkea, vaikka rakennusala on sakannut, meillä on ollut kohtuutyöllisyys ja tulevaisuuden näkymänä on, että touhua tässä on, toteaa Nousiainen.
Nousiainen peräänkuuluttaa työntekijöitä rajan takaa. Yrityksellä on Haapajärven tehtaalla irakilaispakolainen töissä, hänelle on koetettu saada työlupaa, mutta se on ollut tiukassa, vaikka töitä olisi tarjolla pitkäksi aikaa hyvälle työmiehelle.
– Valitettavasti suomalaisissa on havaittavissa työnmoraalin laskua, kun kortistosta saa hyvän korvauksen ihan vain nukkumalla.

PLG:N omistavat Tommi Nousiainen, Pauli Nousiainen (hallituksen puheenjohtaja) ja Tea-Maarit Herranen. Yrityksessä viedään sukupolvenvaihdosta eteenpäin. PLG Oy on perustettu vuonna 1980. Yritys on erikoistunut rakennus-, eristys- ja palolasien valmistukseen rakennusteollisuuden käyttöön.

KIURUVEDELLÄ on nyt avoimia työpaikkoja tarjolla TE-Keskuksen sivuilla muun muassa markkinoinnin erityisasiantuntijalle, työnjohtajalle, sosiaalialan ohjaajalle, sosionomille, sorkanhoitajalle, kassalle, myyjälle, yrittäjälle.