Ratsastus, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Aku Laatikainen

Kiuruvetiset ratsukot menestyivät Lupiksella

RATSASTUSKESKUS Lupiksen järjestämissä esteratsastuskisoissa ratkottiin viime viikonloppuna muun muassa Itä-Suomen alueen joukkuemestaruus. Voiton vei Ratsastusseura Hakkapeliitat-71 joukkueella Teemu Tuovinen, Kerttu Sormunen, Tessa Keinänen ja Kimmo Kinnunen. Nelikko ratsasti hienosti, sillä saldona oli nolla virhepistettä.
Hopealle ylsi Kiuruveden Ratsastajien kolmikko Henna Niiranen, Sara Niskanen ja Katriina Pasanen, joille kertyi virhepisteitä 13.
Pronssilla olivat Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajien Henni Hassinen, Jutta Nuutinen, Veera Piironen ja Päivi Stranden, joille kertyi 16 virhepistettä.
Pronssitaisto oli tiukka, sillä he kukistivat Kuopion Ratsastajat (Aada Ahosen, Tuomas Jauhiaisen ja Hanna Makkosen) vasta uusinnassa.
Lupiksella kilpailtiin myös Itä-Suomen ratsastusjaoksen tälle vuodelle lanseeraaman ITIS Yhdessä PariCupin 2019 osakilpailussa. Siinä voiton veivät Kiuruveden Ratsastajien ratsukko Emma Julkunen & Valessa ja Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajien Henni Hassinen & Vunder.

KIURUVETISILLE viikonloppu tarjosi menestystä myös muissa luokissa. Sijoituksille ylsivät Anna Paananen, Emma Julkunen, Eveliina Riikonen, Katariina Riikonen, Katriina Pasanen ja Juulia Pennanen.
Heistä parhaiten sijoittui Eveliina Riikonen, joka voitti 130/120 cm:n kilpailun hevosellaan Dino de Longpre.
Lisäksi Riikonen ratsasti viikonlopun aikana muillakin hevosilla ja sijoitukset tulivat myös Zoncordesin, Gallops Nolandon ja Kantje’s Adioksen selässä.
Anna Paananen ratsasti puolestaan 80 cm:n esteillä kakkoseksi. Hevosena hänellä oli Kantje’s Vianey.
Lisäksi ratsukko Katriina Pasanen ja Landolet ex Landolett oli toinen 110 cm esteillä ja Emma Julkunen ylsi samalla hevosella toiseksi 100 cm:n kilpailussa.
Muita sijoituksille yltäneitä kiuruvetisiä olivat Katariina Riikonen ja Hot Shot sekä Juulia Pennanen ja Zodiac Zaporozhets.
Kiuruveden Ratsastajia olivat myös edustamassa Anna Repo, Henriikka Pasanen, Jenni Anttila ja Riina Kauppinen. He eivät kuitenkaan sijoittuneet.
Hirvijärven Ratsastajista ei ollut Lupiksella tällä kertaa ketään kilpailemassa.

KILPAILUT päästiin käymään pääosin hyvissä olosuhteissa, joskin lauantaiaamuna ratsastus alkoi tunnin suunniteltua myöhässä.
Tämä johtui siitä, että edellisyönä oli ollut rankkasade, minkä myötä kenttää piti hoitaa. Se kuitenkin saatiin takaisin hyvään kuntoon, minkä jälkeen kilpailut pääsivät jälleen jatkumaan.
Kisat keräsivät kehuja monilta ratsastajilta. Järjestelyt ja puitteet olivat kunnossa ja ratsastuskentän pohjatkin hyvät.