Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Hanke auttanut yli 400 ihmistä saamaan töitä

KEVÄÄSTÄ 2017 lähtien toiminut YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanke on onnistunut yli odotusten. Alunperin tavoitteena oli noin 200 ihmisen työllistyminen hankkeen kautta, mutta viimeisimmän tiedon mukaan työllistyneitä on ollut 420, joista Kiuruvedelläkin viitisenkymmentä. Moni on myös päässyt hankkeen kautta koulutuksiin.
– Työnhakijoita on ollut Pohjois-Savon ulkopuoleltakin, mutta pääsääntöisesti olemme kuitenkin pyrkineet työllistämään ihmisiä Ylä-Savon alueen yrityksiin. Lisäksi osa heistä on mennyt kuntasektorille ja kolmannelle sektorille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tiina Juutinen.
Hankkeella lähdettiin vastaamaan erityisesti teknologiateollisuuden tarpeisiin ja kyseiselle alalle onkin työllistynyt yli 150 henkilöä.
– Viimeisen vuoden aikana on tullut tarvetta myös sosiaali- ja terveysalalle, vaikka hyvin monenlaisiin töihinhän meidän kautta on työllistytty.
Lisäksi vuoden 2018 alusta on toiminut Biotalouden headhunterit -hanke, joka on pyrkinyt vastaamaan metsä- ja maatalousalan työvoimatarpeeseen.
– Erityisesti metsäkoneen ja puutavara-auton kuljettajista, metsureista sekä lomittajista on ollut pulaa, sanoo projektipäällikkö Jenna Hartojoki.

NYT molemmilla hankkeilla on menossa loppukiri, sillä ne ovat päättymässä tämän vuoden loppuun mennessä. Viime aikoina hanketyöntekijät ovatkin jalkautuneet ahkerasti ympäri Ylä-Savoa ja maanantaina oli vuorossa Kiuruvesi.
Tiina Juutinen kuitenkin paljastaa, että hyväksi havaittu työ on saamassa jatkoa.
– Olemme jättäneet ely-keskukselle uuden hankehakemuksen, johon on suhtauduttu positiivisesti.
– Niinpä vuodenvaihteessa käynnistyy uusi vastaavantyylinen hanke, jonka on tarkoitus kestää kolme vuotta. Hanke toimii koko Ylä-Savon alueella seitsemässä kunnassa ja Kiuruvesikin on siinä mukana.

TARKOITUKSENA uudessa hankkeessa on tehdä yhä parempaa työtä ihmisten työllistymisen ja kouluttautumisen eteen.
– Toiveissa on etenkin yhteistyön lisääminen työnhakijoiden, yritysten ja kaikkien kuntien työllisyystoimijoiden kanssa. Silloin päästäisiin parhaiten tavoitteisiin, Tiina Juutinen sanoo.